La nivel global, piața telefoanelor mobile a ajuns la o saturație de proporții epice. De fapt, conform raportului Worldwide Smartphone Forecast 2017-2021 al International Data Corporation (IDC) din martie 2017, „în 2017 au fost livrate 1,53 miliarde de unități, ceea ce reprezintă o creștere cu 4,2% față de 2016, când au fost livrate 1,47 miliarde de unități. În 2021, livrările vor ajunge la 1,77 miliarde de unități.” Ceea ce, ca să o spunem direct, înseamnă că sunt și vor continua să fie în uz o mulțime de dispozitive mobile la nivel mondial.
Puneți-vă afacerea pe roate cu un curs-fulger despre Microsoft 365 Oferiți echipei dvs. instrumentele de care are nevoie pentru a fi productivă în fiecare zi, de oriunde, cu Microsoft 365. Aflați mai multe
Deși aceasta reprezintă o veste bună pentru cei care au nevoie să rămână conectați cu prietenii, familia, clienții și colegii, înțelegem totodată că, din cauza proliferării proporționale a spargerii telefoanelor mobile, datele dvs. sunt mai vulnerabile ca oricând. Din fericire, există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a spori securitatea dvs. mobilă, a vă proteja datele și a păstra confidențialitatea informațiilor cu caracter personal. Să vedem:
Păstrați actualizate software-ul (și aplicațiile). A păstra actualizate software-ul telefonului și aplicațiile descărcate poate părea ceva elementar, dar mulți dintre noi pur și simplu nu facem (sau uităm să facem) acest lucru. Desigur, lucrul acesta ia ceva timp și, într-adevăr, ar putea însemna schimbări enervante la interfața pe care o cunoaștem și o îndrăgim, dar în același timp ne garantează că software-ul de securitate al telefonului și aplicațiile sunt actuale, ceea ce ne poate proteja de hackeri și nu permite exploatarea informațiilor personale.
Utilizați care vă dau acces la fișiere pe toate dispozitivele și sunt întotdeauna protejate cu cele mai recente software-uri și corecții de securitate. Astfel, nu doar că nu mai este necesar să căutați periodic actualizări de software pentru aplicații critice, dar vi se oferă și posibilitatea de a lucra aproape de oriunde – pe telefon, pe laptop, pe computerul desktop sau pe tabletă.
Fiți atenți ce instalați. Tuturor ne plac noile aplicații, care ne fac viața mai simplă, mai productivă sau ne ajută să evadăm din cotidian pentru un pic mai multă distracție. Cu toate acestea, unele aplicații vă solicită să le acordați permisiunea de a vă citi fișierele, a vă accesa camera video sau a vă intercepta microfonul. Uneori, aceste lucruri sunt necesare, dar în același timp vă pot face vulnerabili la spargere. Până la urmă, dvs. trebuie să decideți dacă faptul de a acorda unei aplicații astfel de permisiuni justifică riscul pe care îl comportă privind securitatea mobilă; așadar, analizați dacă aceste riscuri cântăresc mai greu decât beneficiile și acționați în consecință.
Fiți circumspecți cu privire la rețelele Wi-Fi publice, gratuite. Cu toții apreciem rețelele Wi-Fi gratuite, dar când vine vorba de securitatea telefonului, faptul de a nu accesa o rețea Wi-Fi publică gratuită ar putea fi cea mai simplă modalitate de a vă proteja telefonul împotriva spargerii. La urma urmei, rețelele Wi-Fi pot fi falsificate ușor de hackeri care abia așteaptă să profite cu rele intenții de încrederea dvs. și să folosească toate informațiile pe care le stocați pe telefon. Așa s-a întâmplat cu câțiva ani în urmă în perioada Jocurilor Olimpice de la Soci, când mii de oameni s-au conectat la o rețea Wi-Fi publică, ca să descopere ulterior că, fără voia lor, le-au dat acces unor hackeri la telefoanele lor și la toate datele din acestea.
Încărcați-vă telefonul doar acasă, în mașină sau într-un alt spațiu sigur, de încredere, deoarece este posibil ca încărcarea telefonului la un USB public să nu prezinte siguranță. În definitiv, pe lângă faptul că furnizează curent electric, cablul dvs. de alimentare USB poate trimite și primi date. Iar când cablul respectiv este conectat la o sursă de alimentare necunoscută, poate permite hackerilor să se conecteze la telefonul dvs. și să copieze parole, informații bancare, contacte, fotografii, e-mailuri, mesaje vocale și text, precum și orice alte informații personale stocate pe dispozitivul dvs.
Setați o parolă de dispozitiv. Oricât ar părea de simplu, îngreunarea deschiderii dispozitivului poate stopa de la bun început tentativa de spargere a telefonului. Cu o conectare biometrică sau un cod de acces cu adevărat complex, puteți face ca deschiderea telefonului să fie incredibil de dificilă, ceea ce poate ajuta la păstrarea în condiții de siguranță sporită a tuturor informațiilor stocate în acesta. Desigur, dacă un hacker e hotărât să vă spargă telefonul, există modalități de a ocoli sistemul, însă dacă vă blocați automat telefonul (imediat după utilizare), puteți obține un nivel suplimentar de protecție mobilă care s-ar putea dovedi suficient de enervant pentru a-i determina pe potențialii hackeri să renunțe.
Deși securitatea mobilă este un imperativ al societății moderne, nu trebuie să fie dificil de aplicat. Luându-vă câteva măsuri de precauție simple, cum ar fi să vă păstrați actualizate aplicațiile și sistemul de operare, să vă încărcați telefonul în spații sigure, private și să vă setați în mod corespunzător ecranul de blocare, puteți îmbunătăți securitatea telefonului și puteți proteja informațiile dvs. esențiale.
Please sing in to post your comment or singup if you dont have account.
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021