Centrul De Telefonie Mobilă
July 19,2023

Cum să vă protejați sistemul telefonic: sfaturi esențiale de securitate de învățat

by Ana Ionescu

Tehnologia se schimbă într-un ritm rapid. Modul în care comunicăm, modul în care facem cumpărături și modul în care facem afaceri sunt toate transformate de noile tehnologii. Și această schimbare a adus cu ea un risc crescut de încălcare a datelor, hackerii găsesc mai multe modalități de a fura informații din sistemele companiei dvs. în fiecare zi. Dar există lucruri pe care le poți face pentru a te proteja! Acest articol va explora câțiva pași practici pe care îi poate lua oricine pentru a-și proteja sistemul telefonic împotriva hackerilor sau a altor actori rău intenționați, asigurându-se că datele lor rămân în siguranță în această eră tehnologic avansată.

Utilizați software antivirus pentru protecție

Una dintre cele mai importante metode de protecție pe care le puteți utiliza este un scanner antivirus. Aceste programe vă vor ajuta să vă asigurați că virușii nu vă infectează computerul sau smartphone-ul, permițând posibil unui hacker să acceseze informații interzise. Sunt destule Software antivirus gratuit aplicații disponibile online din surse de încredere, așa că faceți câteva cercetări și asigurați-vă că alegeți una cu recenzii pozitive! De asemenea, nu uitați să descărcați actualizările de securitate pe măsură ce acestea devin disponibile pentru sistemul dvs. Menținerea software-ului actualizat poate fi diferența dintre un hack reușit și o defecțiune completă a sistemului.

Software-ul antivirus gratuit nu costă nimic de descărcat și instalat, dar nu este întotdeauna la fel de eficient ca un produs plătit. O aplicație gratuită vă va scana dispozitivul și vă va oferi protecție limitată, în timp ce o aplicație antivirus plătită ar putea ajunge să vă coste sute de dolari pe an.

Practicați obiceiuri de navigare sigură

Dacă navigați pe internet pe telefonul dvs., este important să luați măsuri de precauție speciale. Hackerii vizează adesea browserele mobile, așa că ar trebui să vă gândiți întotdeauna la siguranța online atunci când navigați! Dacă este posibil, încercați să utilizați un computer pentru orice activitate sensibilă (bancare online și cumpărături) și asigurați-vă că tot software-ul dvs. este actualizat cu cele mai recente corecții de securitate.

Când navigați pe internet, asigurați-vă că nu faceți clic pe orice link din mesajele dvs. Dacă nu vă așteptați la un link, ignorați-l. Dacă cineva încearcă să vă trimită un link, asigurați-vă că verificați dacă este legitim înainte de a da clic pe ceva.

Utilizați întotdeauna autentificarea cu doi factori

Este destul de ușor să oferiți adresa dvs. de e-mail sau numărul de telefon în schimbul unor oferte sau servicii gratuite, completând un formular simplu online. Dar odată ce hackerii au acces la aceste conturi, le pot folosi pentru a obține acces la rețele mai sigure, cum ar fi conturile bancare și cardurile de credit. Este logic atunci că una dintre cele mai bune moduri prin care vă puteți proteja telefonul mobil de hackeri este utilizarea autentificare cu două factori, iar toate serviciile mari oferă 2FA în zilele noastre. Solicitând o a doua formă de identificare înainte ca cineva să poată intra într-un cont, vă protejați de hackurile de bază ale parolelor.

În plus, ar trebui să configurați „numere necunoscute” pe telefon pentru a ajuta la filtrarea potențialelor apeluri și mesaje spam. În acest fel, dacă un hacker încearcă să folosească informațiile pe care le-a adunat din contul dvs. de e-mail sau de pe rețelele sociale pentru a efectua un apel sau pentru a trimite un mesaj text la numărul dvs. de telefon, nu va putea obține acces decât dacă cunoaște parola pentru aceasta. caracteristică.

Evitați partajarea excesivă a informațiilor personale online

Deoarece este convenabil, mulți oameni împărtășesc informațiile personale online. Acesta poate părea un lucru distractiv de făcut în momentul în care ești oferind aceste informații, dar amintiți-vă că vă faceți vulnerabil în fața hackerilor care ar putea folosi cu ușurință mâncarea preferată sau orașul natal pentru a obține acces la contul dvs. bancar sau la cardul de credit! Dacă prețuiești securitatea acestor conturi, atunci nu oferi detalii inutile atunci când vi se cere și împărtășiți doar ceea ce este necesar!

Acest tip de situație ar putea apărea dacă cineva ar fi capabil să ghicească parola dvs. Având o adresă de e-mail alternativă configurată pentru comunicații sensibile și asigurându-ne că toate câmpurile de conectare necesită autentificare în doi factori, totuși, îi putem împiedica pe hackeri să pună mâna pe date sensibile, bucurându-ne în același timp de avantajele serviciilor precum e-mailul, serviciile bancare online. , și rețelele sociale.

Alegeți parole puternice care nu pot fi sparte ușor

Una dintre cele mai de bază reguli în securitatea online este să te asiguri că parolele tale sunt greu de ghicit de alții. Dacă cineva folosește o parolă super ușoară sau una care a fost folosită în hack-uri anterioare, este mai probabil să fie spart din nou. Cu o persoană obișnuită folosind zeci, dacă nu sute de conturi pe diferite site-uri web, îngreunarea accesului la datele tale de către hackeri va ajuta la păstrarea tuturor informațiilor în siguranță! O parolă puternică folosește numere, simboluri și litere mari împreună cu litere mici pentru a învinge software-ul de hacking care încearcă să spargă parolele pe baza structurii lor.

Aceste aplicații pot ghici mii de parole pe minut doar rulând un algoritm printr-un fișier simplu dicționar și, prin urmare, ar trebui evitate. Păstrarea parolei pe care ați folosit-o de ani de zile ar putea părea o idee bună. Dar dacă cineva a spart deja acel cont? Este important să vă schimbați parolele cât mai curând posibil pentru a împiedica hackerii să vă vizeze din nou dacă au acces la e-mailul, numărul de telefon sau alte informații personale.

Nu deschide e-mailuri sau link-uri suspecte

Phishing-ul este un fel de înșelătorie în care victima este păcălită să ofere informații sensibile, cum ar fi nume de utilizator și parole, deoarece au fost făcute să creadă că interacționează cu o entitate de încredere. Un phisher poate face acest lucru trimițând un e-mail de la o companie în care aveți încredere sau creând un site web fals care arată ca un site de încredere. Phishers pot trimite, de asemenea, un mesaj text care vă solicită să introduceți informațiile financiare pe un site web fals, deoarece se pare că compania solicită asistență prin suport tehnic.

Pentru a vă proteja de escrocherii de tip phishing, asigurați-vă că faceți clic doar pe linkurile care sunt trimise direct de la compania al cărei site intenționați să îl vizitați. Dacă există ceva suspect, contactați serviciul pentru clienți prin telefon sau e-mail (dacă le oferă) înainte de a furniza orice informație. Acest lucru se datorează faptului că unele site-uri necesită date sensibile, cum ar fi numerele de securitate socială și numerele de card de credit, pentru a crea un cont, dintre care niciunul nu doriți să cadă în mâini greșite!

Indiferent dacă sunteți proprietarul unei afaceri sau o persoană care trebuie să vă protejeze informațiile, aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să vă păstrați sistemul telefonic în siguranță. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin instalarea de scanere de viruși și descărcarea de aplicații care vor filtra apelurile și mesajele de tip spam, precum și acele escrocherii de phishing. Pentru măsuri de securitate mai personalizate, căutați cele mai bune practici privind parolele și fiți mereu atenți la e-mailuri și link-uri suspecte! Sperăm că acest articol v-a oferit informațiile de care aveți nevoie pentru a vă păstra sistemul telefonic în siguranță.

Leave a Reply

Please sing in to post your comment or singup if you dont have account.