El Xiaomi Mi 10 Pro Este, fără îndoială, unul dintre cele mai izbitoare high-end din acest an. Lansat în februarie cu Snapdragon 865 sub capotă și cu senzori excelenți ai camerei, s-a poziționat ca un mobil performant, fără nimic de invidiat.
DxOMark, ca de obicei cu cele mai populare telefoane mobile, a realizat un scanare profundă către camera frontală, care este de 20 MP și are o deschidere f / 2.0. În analiza pe care a descris-o despre acest lucru, își detaliază performanța și apoi vă vom anunța.
Iată ce spune DxOMark despre performanța camerei frontale a Xiaomi Mi 10 Pro
Un scor de 83 acordat de DxOMark plasează Xiaomi Mi 10 Pro într-o poziție medie în clasamentul camerei frontale a platformei, aproape de telefoanele mobile de nivel mediu, cum ar fi Samsung Galaxy A71 sau modele mai vechi precum iPhone XS Max de la Apple. Scorul său de 84 este, de asemenea, considerabil mai mic decât cel obținut de Huawei P40 Pro acum ceva timp, care este 108, dar Mi 10 Pro este capabil să înregistreze fotografii decente selfie în condițiile potrivite.
Expunerea vizată la fețe este bună în majoritatea circumstanțelor, și o adâncime mare de câmp înseamnă că chiar și subiecții din spatele grupului sau utilizatorii stick-ului selfie sunt capturați cu o claritate acceptabilă. Dezavantajul este că gama dinamică limitată are ca rezultat o decupare a evidențierii destul de intruzivă în scenele cu contrast ridicat, iar reproducerea culorilor lasă loc de îmbunătățire, spune DxOMark în recenzia sa.
Numai în condiții de lumină foarte scăzută (10 lux sau mai puțin) imaginile pot fi ușor subexpuse. In orice caz, gama dinamică este vizibil mai limitată decât în multe dispozitive din această clasă, iar fundalurile și tonurile pielii pot prezenta adesea zone decupate în condiții de lumină.
În ceea ce privește culoarea, Mi 10 Pro oferă în general un echilibru de alb precis în lumină puternică și în condiții tipice de interior, dar reproducerea culorilor nu este excelentă în ansamblu. Saturația în imaginile exterioare poate fi ușor scăzută, iar tonurile pielii pot deveni nefiresc de roșu la lumină slabă.
Xiaomi Mi 10 Pro vine cu un obiectiv cu focalizare fixă. Deși acest lucru nu oferă aceeași flexibilitate ca un sistem bun de focalizare automată, adâncimea de câmp a obiectivului este destul de largă. În practică, acest lucru înseamnă că claritatea este bună la o distanță de fotografiere de aproximativ 50cm și este încă acceptabilă chiar și la 120cm.
Camera frontală face o treabă bună de captare a detaliilormai ales în condiții de lumină în aer liber, dar zgomotul imaginii de pe fețe și fundal este întotdeauna vizibil și. Nivelurile de acutanță scad cu greu în condițiile interioare, dar scăderea în condiții de lumină slabă este mai semnificativă. Acestea fiind spuse, gama înaltă încă înregistrează detalii acceptabile în condiții de lumină slabă.
Mi 10 Pro are un mod bokeh pe camera frontală, dar nu este unul dintre punctele forte ale camerei. Sistemul detectează subiectul din cadru și apoi estompează tot ceea ce îl înconjoară, chiar și obiecte din același plan focal. De asemenea, nu există o estompare de gradient, camera aplicând aceeași cantitate de estompare pe întregul cadru. De asemenea, reflectoarele din fundal sunt prea mici și nu au contrast. În general, Efectul bokeh al lui Xiaomi este destul de nefiresc.
Dar secțiunea video?
Mi 10 Pro obține un scor de 81 pentru videoclipuri în baza de date DxOMark, ceea ce îl plasează în mijlocul pachetului pentru această categorie. În general, multe dintre punctele tari și punctele slabe pe care experții le-au remarcat pentru imagini statice pot fi văzute și în videoclipul Mi 10 Pro. Sub-scorurile sale video sunt după cum urmează: expunere (66), culoare (76), focalizare ( 79), textură (74), zgomot (81), artefacte (80) și stabilizare (42).
Când înregistrați videoclipuri, expunerea obiectivului pe fețe este bună în condiții de lumină puternică și în iluminatul tipic de interior. Odată ce nivelurile de lumină scad sub 10 lux, expunerea începe de asemenea să scadă, iar imaginile filmate cu lumină foarte scăzută sunt subexpuse. Ca și în cazul imaginilor statice, gama dinamică este limitată, iar înregistrarea în condiții de contrast ridicat va duce aproape inevitabil la decuparea evidențierii în zonele luminoase ale cadrului.
Caracteristicile culorilor video sunt, de asemenea, foarte similare cu cele ale imaginilor statice. Tonurile pielii sunt reproduse foarte bine în lumină puternică și atunci când fotografiați în interior, dar pot părea ușor nefiresc în imaginile filmate cu lumină slabă.
Pe partea pozitivă, adâncimea mare de câmp a camerei ajută la menținerea subiecților focalizațichiar și în mișcare sau panoramare, iar detaliile sunt bune la lumină puternică atunci când fotografiați la rezoluție FullHD 1080p. Nivelurile de detaliu sunt încă bune până la 100 lux, dar încep să scadă considerabil când lucrurile devin mai slabe.
Articol asociat: Clasamentul DxOMark are un nou lider și este Xiaomi Mi 10 Pro [Camera Review]
Din păcate, modul video este ușor dezamăgit de sistemul de stabilizare, care nu este foarte eficient în contracararea mișcării camerei sau a mișcării de mers, astfel încât utilizarea unui cardan sau cel puțin o aderență suplimentară ar putea fi o idee bună atunci când utilizați Mi 10 Pro pentru vlogging sau sarcini similare. Un efect de jeleu poate fi, de asemenea, destul de vizibil atunci când derulați rapid.
Please sing in to post your comment or singup if you dont have account.
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021