Acasa » IT » Recomandari » Cele mai bune telefoane din 2020
Cele mai bune telefoane din 2020
Clasamentul final al celor mai bune telefoane ale anului 2020 în România
BY BOGDAN ALBU 24 JUNE 2021
[Arata] Cuprins
Au trecut deja cinci luni din acest an și au aparut deja câteva telefoane care au deja caracteristici superioare celor mai bune smartphone-uri din lume în 2020. Cu toate acestea, sau, mai bine zis, din fericire, apariția acestora a dus la scăderea prețurilor telefoanelor mobile de vârf din 2020, astfel că acestea au devenit accesibile pentru mai multă lume. Chiar dacă prețurile tuturor telefoanelor de vârf de gamă din 2020 au scăzut, trebuie făcută o specificare: câteva din telefoanele prezente în acest top sunt încă flagship-urile mărcilor pe care le reprezintă (cum e, de exemplu, iPhone 12 Pro Max), sunt ultimele modele și sunt prezente aici pentru că au fost lansate spre sfârșitul anului 2020.
2020 a fost un an greu pentru mulți, dar cel puțin au apărut niște telefoane uimitoare. Din punct de vedere al noilor tehnologii, 2020 a fost un an mai bun pentru smartphone-uri decât precedentul.
2020 este anul telefoanelor axate pe camere foto și video de calitate, atât cele de front, cât și cele de pe spatele telefonului. Alte caracteristici care s-au dezvoltat în 2020 și care în 2019 erau prezente doar pe câteva telefoane de top sunt conectivitatea 5G, rata mare de reîmprospătare și afișajele flexibile.
În realizarea topului am combinat datele brute culese cu ajutorul suitelor de testare cu considerații ale utilizatorilor reali. Cu ajutorul echipei noastre de testare, am reușit să selectăm date esențiale privind precizia afișajului, calitatea camerei, claritatea audio, precum și performanța în aplicatii și durata de viață a bateriei.
Cele mai bune telefoane din 2020 oferă camere excelente, performanță brută de care aveți nevoie pentru multitasking și suficientă autonomie a bateriei pentru a rezista întreaga zi. Și cu opțiuni puternice disponibile la toate nivelurile de preț, acum este un moment bun pentru a face upgrade.
Când vine vorba de cumpărarea unui telefon nou, unele persoane preferă să aibă cel mai mare ecran posibil împreună cu cele mai avansate specificații. Iar alții își doresc un telefon mid-range solid care să ofere toate elementele de bază fără să se simtă ieftin. Pentru a te ajuta să alegi cel mai bun telefon pentru tine, am testat zeci de smartphone-uri pentru a realiza topul telefoanelor anului 2020, pe care vi-l prezentăm mai jos.
1. Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - cel mai bun telefon din 2020 Verifică preț Avantaje Display impresionant, de 6,9”, cu reîmprospătare dinamică până la 120Hz Sistem de camere uimitor, cu 50x zoom si autofocus laser Autonomie foarte bună a bateriei Prezența stiloului integrat S Pen Căști AKG cu conectare USB-C incluse în pachet Dezavantaje Camera din spate cam proeminentă Display-ul nu beneficiază de rezoluție 2k@120Hz Nu are jack audio Ecran: 6.9" AMOLED QHD cu refresh dinamic 120Hz • Dimensiuni: 164.8 x 77.2 x 8.1mm • Procesor: Qualcomm Snapdragon 865 5G+ • Memorie RAM: 12GB • Capacitate de stocare: 128/256/512 GB • Cameră principală (spate): TRIPLĂ: 108+12+12MP • Cameră selfie (frontală): 10MP • Capacitate baterie: 4,500 mAh • Greutate: 208g • Protecție la apă: IP68 (30 de minute la 1,5 metri adâncime) • Conectivitate: 5G • Data apariției: 5 august 2020 Seria Samsung Galaxy Note a fost, timp de mulți ani, vârful absolut al designului și tehnologiei smartphone-urilor și Note 20 Ultra continuă cu succes acest trend. Galaxy Note 20 Ultra este un telefon care se apropie de perfecțiune și care va mulțumi orice utilizator care caută un dispozitiv Android de înaltă performanță.
Note 20 Ultra este primul telefon care folosește cel mai recent model Gorilla Glass Victus atât în față, cât și în spate. Este, de asemenea, prima dată când Samsung folosește un finisaj mat pentru spate, astfel că sticla rezistă mult mai bine la urmele de degete, dar se simte puțin mai alunecoasă decât finisajul ceramic pe care l-am avut pe seria S20.Samsung Galaxy Note 20 Ultra îmbunătățește puțin partea hardware și menține paritatea cu flagship-urile din seria Samsung S20 pe care gigantul sud-coreean a lansat-o mai devreme, la începutul lui 2020.
Culorile, contrastul și intervalul dinamic al display-ului Note20 Ultra sunt pur și simplu senzaționale.
Note 20 Ultra are un afișaj extrem de atrăgător, luminos și foarte clar, cu o rezoluție de 1440 x 3088 pixeli. Pentru prima dată, Samsung folosește un display LTPO care acceptă rata de reîmprospătare dinamică - ceea ce înseamnă că afișajul se poate reîmprospăta de la 1Hz pentru conținut static până la 120Hz în timpul jocurilor, acest lucru ajutând la conservarea bateriei.
Legat de S-Pen, accesoriul care face diferența față de celelalte telefoane, mai ales în mediul business, latența stiloului a fost redusă la 9 ms de la 42 ms și da, acum S Pen rulează mult mai lin, utilizatorul fiind extrem de aproape de o experiență naturală. Acum există mai multe gesturi pe care le poti face cu Stylus-ul, iar acțiunile aeriene sunt mai ușor de executat.
Camera focusează mult mai rapid acum și am reușește să creeze fotografii remarcabile atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte, iar detaliile precise și gama dinamică largă de la camerele primare și cele cu unghi larg sunt cel puțin impresionante.
Pentru a afla mai multe detalii legate de acest telefon de excepție, ai aici o recenzie completă a lui Samsung Galaxy Note 20 Ultra.
Concluzie
Note 20 Ultra 5G reprezintă cel mai bun telefon al anului 2020 pe care îl puteți achiziționa în acest moment, etalând un afișaj extrem de atrăgător, difuzoare stereo puternice, cu un sunet clar și profund, un sistem de camere foarte capabil, un stilou S Pen mai fluid și care beneficiază de un design foarte bine conceput pentru un telefon de mari dimensiuni.
2. Apple iPhone 12 Pro Max - cel mai bun telefon premium pentru fanii Apple Verifică disponibilitate Avantaje Procesor puternic și extrem de rapid Ecran OLED superb Camera excelentă Dezavantaje Nu are încărcător și căști incluse Nu are port USB-C Nu are ecran cu rată de refresh mare (ca celelalte smartphone-uri de top) Foarte mare și greu Scump Ecran: 6.7" Super Retina XDR (OLED) • Dimensiuni: 160.9 x 78.1 x 7.4mm • Procesor: Apple A14 Bionic • Memorie RAM: 6GB • Capacitate de stocare: 128/256/512 GB • Cameră principală (spate): TRIPLĂ - 12x12x12MP • Cameră selfie (frontală): 12MP • Capacitate baterie: 3687 mAh • Greutate: 226g • Protecție la apă: IP68 (30 de minute la 1,5 metri adâncime) • Conectivitate: 5G • Data apariției: 13 noiembrie 2020 Ce îl face pe iPhone 12 Pro Max atât de popular? Este sistemul avansat cu trei camere, performanța rapidă sau durata de viață excelentă a bateriei? Toate acestea și ceva în plus. iPhone 12 Pro Max este cel mai mare, cel mai greu, cel mai puternic și cel mai bogat în funcții smartphone Apple de până acum, iar din punct de vedere al performanțelor este o adevărată bestie. Iar asta este suficient pentru a deveni cel mai bine vândut telefon Apple. Acesta prezintă un set complet nou de caracteristici: cel mai mare iPhone de până acum se bucură de cel mai elegant și durabil design realizat de Apple vreodată, are cel mai puternic cip cu suport 5G, cea mai recentă cameră Apple, scanerul LiDAR, cele mai mari difuzoare, cea mai puternică baterie și, bineînțeles, suportul MagSafe.
Ecranul este superb, luminos și extrem de clar, continuând cu succes linia telefoanelor mobile Apple. Seria iPhone 12, în general, are difuzoare grozave pentru telefoane; sunetul este plin și profund, cu o claritate surprinzătoare, toate acesta făcând din vizionarea videoclipurilor HDR o experiență fantastică.
iPhone 12 Pro Max este singurul telefon din gama sa cu stabilizare a imaginii prin schimbarea senzorului, care mută senzorul atunci când telefonul este miscat. Combinat cu senzorul LiDAR al telefonului, oferă fotografii excepțional de clare și pline de culoare, iar imaginile realizate în condiții de lumină scăzută sunt net superioare altor modele de top.
Concluzie
iPhone 12 Pro Max este de departe cel mai de succes telefon Apple de până acum. Performanța se menține la un nivel foarte ridicat indiferent de aplicație, fie că e vorba de realizarea și procesarea fotografiilor sau a videoclipurilor, fie că vizionati filme sau că jucați jocuri de ultimă generație. Pentru entuziaștii Apple este clar un Must Buy.
3. Samsung Galaxy S20 Ultra - cel mai accesibil telefon din Top 3 Pagină produs Avantaje Ecran AMOLED superb de 120Hz Camera foto formidabilă Configurare foarte bună a difuzoarelor stereo Spațiu de stocare extensibil Dezavantaje Design nu foarte modern Senzorul de amprentă putea fi mai performant Ecran: 6.9” Dynamic AMOLED cu refresh 120Hz • Dimensiuni: 76 x 166.9 x 8 mm • Procesor: Qualcomm Snapdragon 865 • Memorie RAM: 12/16 GB • Capacitate de stocare: 128/512 GB • Cameră principală (spate): 108 + 48 + 12 MP • Cameră selfie (frontală): 40 MP • Capacitate baterie: 5,000 mAh • Greutate: 220g • Protecție la apă: IP68 (30 de minute la 1,5 metri adâncime) • Conectivitate: 5G • Data apariției: 11 februarie 2020 La fel ca predecesorii săi, Samsung S20 Ultra 5G este o piesă excelentă de hardware care emană calitate și măiestrie. Sticla de pe partea frontală este ușor curbată de-a lungul marginilor laterale, iar geamul din spate are o curbă mai abruptă, ambele beneficiind de noua sticlă ultrarezistentă Gorilla Glass 6. Telefonul este rezistent la apă și are un rating IP68.
S20 Ultra are în comun aproape toate caracteristicile și este foarte apropiat de performanța lui Note 20 Ultra, dar cu avantajul unui preț mult mai accesibil.
La fel ca generația precedentă de telefoane Samsung, nici la S20 Ultra nu există mufă audio pentru pentru căști, acestea conectându-se prin portul USB-C, dar excelenta pereche de căști AKG este inclusă în pachet și face diferența, fiind de o calitate net superioară față de căștile incluse în pachetele altor branduri de telefoane mobile.
Claritatea afișajului este pur și simplu remarcabilă, chiar și la setarea medie, mai ales când este aleasă rezoluția Quad HD+, care este de o claritate evidentă.
Tehnologia AMOLED dinamică + rata de reîmprospătare la 120 Hz + rezoluție 1440 x 3200 = o calitate a imaginii absolut fantastică.
Elementul de design definitoriu al acestui telefon este carcasa groasă a camerei, care domină partea din spate a telefonului. Galaxy S20 Ultra 5G prezintă un sistem foto/video avansat, cu patru camere (3 în spate și una selfie, în partea frontală), iar senzorul principal este o încununare a tehnologiei. Ideea din spatele senzorului de înaltă rezoluție este dublă: în primul rând, să permită mai multă lumină și, în al doilea rând, să ofere detalii incredibile.
Concluzie
Samsung are ceva de dovedit. Acesta este sentimentul cel mai evident pe care îl are un utilizator atunci când pune prima dată mâna pe Galaxy S20 Ultra. Combinația extraordinară dintre cel mai rapid procesor disponibil la momentul lansării, memoria RAM și capacitatea de stocare uriașă, ecranul strălucitor, camera excelentă și autonomia de lungă durată a bateriei face ca telefonul Samsung S20 Ultra să se plaseze la mică distanță de locurile 1 și 2 din topul celor mai bune telefoane ale anului 2020.
4. OnePlus 8 Pro - telefonul care amenință supremația Samsung și Apple Vezi preț Avantaje Unul dintre cele mai bune display-ul din 2020 Boxe stereo puternice, cu sunet clar Încărcarea fără fir Warp este super rapidă Dezavantaje Cameră principală are dimensiuni mari Curbura marginilor telefonului este cam pronunțată Fără memorie extensibilă Ecran: 6.78" QHD+ • Dimensiuni: 165.3 x 74.35 x 8.5mm • Procesor: Qualcomm Snapdragon 865 • Memorie RAM: 8/12 GB • Capacitate de stocare: 128/256 GB • Cameră principală (spate): CVADRUPLĂ: 8 + 48 + 5 + 8MP • Cameră selfie (frontală): 16MP • Capacitate baterie: 4,510 mAh • Greutate: 199g • Protecție la apă: IP68 (30 de minute la 1,5 metri adâncime) • Conectivitate: 5G • Data apariției: 14 aprilie 2020 OnePlus 8 Pro este un telefon emblematic. Uitați de generațiile anterioare de telefoane ale companiei și de eticheta pusă până acum, „flagship killer”. OnePlus este un exemplu perfect al noțiunii: „dacă nu-i poți învinge, alătură-te lor” și exact asta a făcut compania cu 8 Pro. OnePlus ajunge în mod oficial cu acest smartphone la același nivel de performanță cu cele mai mari nume din telefonia mobilă, Samsung și Apple.
OnePlus 8 Pro este un telefon solid, cu o cameră foarte mult îmbunătățită și care prezintă toate caracteristicile de top pe care le-ați aștepta de la o versiune emblematică, cum ar fi încărcarea fără fir inversă, difuzoare stereo și un afișaj de vârf cu o rată de reîmprospătare de 120Hz.
OnePlus 8 Pro combină într-un design uimitor ecranul mare și luminos de 120Hz, performanță de top și cea mai rapidă încărcare fără fir de până acum.
OnePlus a oferit fanilor săi ceea ce au cerut, prin includerea funcției de încărcare wireless. Și nu numai asta, ci și încărcarea rapidă fără fir, cu o capacitate de încărcare de la 0 la 50% în doar 30 de minute. 8 Pro are, de asemenea, cea mai mare baterie existentă vreodată pe un telefon OnePlus, care va rezista cu ușurință o zi întreagă cu o singură încărcare.
Cel mai aplaudat upgrade la OnePlus 8 Pro față de versiunile anterioare este „Fluid Display”. Afișajul telefonului OnePlus 8 Pro este uimitor. Rata de reîmprospătare de 120Hz combinată cu rezoluția clară de 1440p are ca rezultat unul dintre cele mai bune afișaje de smartphone ale anului 2020.
Concluzie
Sentimentul general este că acest telefon va rămâne un favorit al fanilor OnePlus timp de mulți ani de acum încolo. OnePlus 8 Pro este un telefon excelent echilibrat în ceea ce privește calitatea și caracteristicile și este de departe cel mai performant și mai complet telefon al companiei din 2020.
5. Huawei Mate 40 Pro - cea mai bună cameră foto Vezi telefon Avantaje Baterie de lungă durată, cu încărcare foarte rapidă Recunoaștere facială sigură Chipset puternic și eficient Fotografii foarte bune în luminozitate scăzută Dezavantaje Lipsa aplicațiilor Google Doar 90Hz rata de refresh Decupajul camerei frontale este puțin cam mare Ecran: 6.76”, OLED, HDR10, 90Hz • Dimensiuni: 162.9 x 75.5 x 9.1mm • Procesor: Octa-Core Kirin 9000 5G • Memorie RAM: 8 GB • Capacitate de stocare: 128/256/5112 GB • Cameră principală (spate): TRIPLĂ: 50 + 12 + 20MP • Cameră selfie (frontală): DUALĂ: 13MP • Capacitate baterie: 4400 mAh • Greutate: 212 g • Protecție la apă: IP68 (30 de minute la 1,5 metri adâncime) • Conectivitate: 5G • Data apariției: 22 octombrie 2020 În ciuda tuturor provocărilor din 2020, Huawei a reușit să livreze următorul său flagship și continuarea seriei Mate. Din păcate însă, rata de reîmprospătare a ecranului și lipsa serviciilor Google Play sunt punctele slabe ale acestui telefon extrem de performant.
Huawei Mate 40 Pro ne pune în fața unei mari dileme: merită să achiziționăm acest telefon pentru camera foto senzațională, deși nu beneficiază de serviciile Google Play?
În afara acestor restricții software, Huawei Mate 40 Pro este unul dintre cele mai complete telefoane de pe piață. Afișajul său în cascadă arată superb, dar este în acelasi timp și foarte precis și strălucitor. Durata de viață a bateriei este excelentă, în mare parte datorită chipsetului de ultimă generație foarte eficient cu care este echipat acest telefon.
Huawei Mate Pro 40 oferă o calitate superioară în termeni de performanță și eficiență, aplicând în același timp o lovitură de KO cu sistemul său de camere foto/video Leica, care oferă totul, de la standard la wide și de la zoom la macro fotografie.
Cu algoritmii HDR încorporați, efectele de iluminare ale imaginilor sunt pline de culoare, iar fotografiile și videoclipurile realizate cu acest telefon sunt perfect balansate, cu culori aprinse si strălucitoare, făcând astfel ca vizionarea acestora să fie o reală plăcere.
Recunoașterea facială 3D a lui Mate 40 Pro este greu de depășit pe Android, iar difuzoarele stereo acoperă întreaga gamă de frecvențe, situându-se în topul preferințelor noastre. Și, în cele din urmă, întreaga experiență multimedia oferită de senzaționalul sistem de camere ne-a uimit de-a dreptul.
Concluzie
Per total, Huawei Mate 40 Pro este un telefon excelent, fiind genul de calitate premium la care te aștepti atunci când plătești prețul pentru un smartphone. Iar cu ecosistemul propriu în plină dezvoltare, destinat să înlocuiască aplicațiile Google, Huawei continuă să depășească limitele poziției pe care se află comparativ cu App Store și Google Play.
6. Samsung Galaxy Z Fold 2 - cel mai bun telefon pliabil din 2020 Verifică preț Avantaje Cel mai mare ecran de telefon (când este desfăcut), foarte clar și luminos Experiență desktop Samsung Dex Performanță uimitoare a camerei foto Modul Flex adaugă versatilitate Durată lungă de viață a bateriei și încărcător rapid de 25W Dezavantaje Fără protecție la apă Destul de greu pentru un telefon Ecran: 7.6”, Foldable Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+ • Dimensiuni: Pliat: 159.2 x 68 x 16.8mm, desfăcut: 159.2 x 128.2 x 6.9mm • Procesor: Qualcomm Snapdragon 865 5G+ • Memorie RAM: 12 GB • Capacitate de stocare: 256/512 GB • Cameră principală (spate): TRIPLĂ: 12+12+12MP • Cameră selfie (frontală): 10MP • Capacitate baterie: 4500 mAh • Greutate: 282g • Protecție la apă: Nu • Conectivitate: 5G • Data apariției: 5 august 2020 Telefoanele pliabile sunt calea de urmat. Industria - și Samsung - au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a crește avantajul în ceea ce privește tehnologia ecranului. Acum avem afișaje de 120Hz pe majoritatea flagship-urilor și posibilitatea de a viziona conținut HDR sau Dolby. Însă telefoanele pliabile sunt următoarea evoluție reală în tehnologia ecranului și Samsung are o mulțime de spațiu pentru a inova aici. Am văzut un salt uriaș între versiunea originală Z Fold și Z Fold 2, în timp ce Galaxy Z Flip a oferit propria sa amprentă asupra telefoanelor pliabile.
Telefonul prezintă un design futurist, care este destul de similar cu viitoarea serie Note 20, dar diferența semnificativă este ecranul pliabil. Mecanismului balamalei a fost redefinit, crescând astfel durabilitatea panoului de ecran pliabil dinamic AMOLED 2x de 7,6 inci. În plus, ecranul are o rată de reîmprospătare de 120 Hz, fapt care-l aduce pe același nivel cu telefoanele de top din clasamentul nostru.
Afișajul frontal mai mare face diferența: acesta a crescut la 6,2 inci, ceea ce înseamnă că nu trebuie să utilizați display-ul intern mereu.
Cu toate acestea, ecranul exterior este mai îngust decât telefoanele tipice. Aplicațiile profită în sfârșit de ecranul de dimensiunea unei tablete: de exemplu, în Gmail veți vedea lista de e-mailuri din stânga și corpul mesajelor din dreapta, iar Slack va afișa contactele din stânga și mesajele din dreapta.
Multitasking-ul este mai bun: este destul de ușor să creați perechi de aplicații pentru a lansa trei aplicații simultan. De asemenea, puteți trage și plasa conținut de la o fereastră la alta în anumite aplicații.
Modul Flex adaugă versatilitatea pe care nu o puteți obține pe nici un alt telefon clasic.
Datorită mecanismului cu came din balama, puteți deschide afișajul în diferite unghiuri, ceea ce este foarte util în anumite aplicații. De exemplu, în aplicația pentru cameră, veți vedea live în partea de sus și comenzile camerei foto în partea de jos.
Concluzie
Galaxy Z Fold 2 este un telefon superb pentru cei care doresc cea mai avansată tehnologie. Din punct de vedere al performanței sistemului, nu există compromisuri și, ca să fim corecți, nici nu ar trebui acceptat vreun compromis pe un telefon cu acest preț. Samsung Galaxy Z Fold 2 este un confort vizual absolut și, pentru cine nu are probleme cu prețul, reprezintă un must-buy cu care vei ieși în evidență oriunde te-ai afla.
7. Xiaomi Mi 10 - un telefon mid-range cu adevărat uimitor Verifică preț Avantaje Design și finisaj premium Tehnologie inovatoare a camerei Încărcare rapidă prin cablu și wireless Calitate foarte bună a pozelor cu camera principală Dezavantaje Nu oferă protectie la praf și apa Nu are slot microSD Camera frontală nu are lumină flash Ecran: 6.67”, Super AMOLED, 90Hz, HDR10+ • Dimensiuni: 162.5 x 74.8 x 9mm • Procesor: Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 • Memorie RAM: 8/12 GB • Capacitate de stocare: 128/256 GB • Cameră principală (spate): CVADRUPLĂ:108 + 13 + 2 + 2MP • Cameră selfie (frontală): 20MP • Capacitate baterie: 4780 mAh • Greutate: 208g • Protecție la apă: Nu • Conectivitate: 5G • Data apariției: 14 februarie 2020 Xiaomi Mi 10 are un ecran frumos, care, deși nu beneficiază de o rată de refresh de 120 MHz ca telefoanele premium, se comportă absolut fluid în timpul navigării pe Internet, al accesării rețelelor sociale sau la îndeplinirea sarcinilor zilnice. Dacă adăugăm la acestea șă suportul HDR10+, vom avea ca rezultat un dispozitiv multimedia excelent.
Imaginile capturate au o claritate excelentă și un nivel ridicat de detaliu, culorile sunt vibrante, iar măsurarea expunerii este de obicei precisă. Camera este capabilă să producă un fundal bokeh frumos și natural.
Designul telefonului Mi 10 este un exemplu de moderație: prezintă o eleganță reținută, fără a ieși în evidență.
Ecranul lui Xiaomi Mi 10 nu este la fel de mare ca la telefoanele din prima parte a clasamentului, dar acest lucru este unul pozitiv, pentru că are o dimensiune perfect gestionabilă, se ține perfect cu o singură mână, iar butoanele sunt bine poziționate și ușor accesibile.
Concluzie
Ca raport calitate-preț, Xiaomi Mi 10 este unul dintre cele mai bune telefoane apărute în 2020. Rezultatul final este un telefon care se simte minunat în mână, are o durată excelentă de viață a bateriei, oferă încărcare rapidă wireless și prezintă un sistem foto/video foarte apropiat de nivelul celorlalte telefoane de top ale anului 2020, toate aceste caracteristici fiind cu adevărat definitorii pentru acest model de telefon.
8. Asus ROG Phone 3 - cel mai bun telefon pentru jocuri in 2020 Prinde oferta Avantaje Hardware extrem de puternic și echilbrat Oferă o experiență excelentă în jocuri Afișaj de cea mai bună calitate, cu refresh de 144MHz Baterie enormă, cu o autonomie excelentă Dezavantaje Performanța scăzută a camerei în lumină scăzută Ecran: 6.59”, AMOLED, 1B colors, 144Hz, HDR10+ • Dimensiuni: 171 x 78 x 9.9mm • Procesor: Qualcomm Snapdragon 865 5G+ • Memorie RAM: 8/12/16 GB • Capacitate de stocare: 128/256/512 GB • Cameră principală (spate): TRIPLĂ: 64 + 13 + 5MP • Cameră selfie (frontală): 24MP • Capacitate baterie: 6000 mAh • Greutate: 240g • Protecție la apă: Nu • Conectivitate: 5G • Data apariției: 22 iulie 2020 Asus ROG Phone 3, deși este un telefon special conceput pentru a face față celor mai solicitante jocuri, va încânta chiar și pe cei care nu sunt gameri înrăiți, datorită specificațiilor sale ultraperformante, ca de exemplu bateria de 6.000 mAh sau ecranul cu rată de refresh de 144Hz. Caracteristicile sale unice, cum ar fi AirTriggers și accesoriile clip-on, îmbunătățesc performanțele în joc (deși vor trebui activate din software). Pe de altă parte, aspectul său axat pe gamer nu vor atrage pe toți, iar camerele sale lasă de dorit. Pentru fanii jocurilor însă nu există un telefon mai bun și, drept dovadă, este cel mai bine vândut telefon de gaming al anului 2020.
Displayul telefonului Asus ROG Phone 3 oferă o rată de refresh extraordinară, de 144Hz, folositoare îndeosebi la jocuri.
Asus folosește un display de bună calitate, receptiv, culorile fiind calibrate implicit foarte aprinse și saturate. Această abatere de la acuratețea culorilor este intenționată și dacă preferați culori mai echilibrate, profilul de culoare „Cinematic” și „Standard” ar trebui să funcționeze cel mai bine. Este întotdeauna dificil de obținut calibrarea culorii corectă pentru diferite rate de reîmprospătare, iar aici Asus a făcut o treabă de lăudat, reușind să realizeze acest lucru cu o acuratețe remarcabilă.
Un aspect unic de design al telefonului ROG este ceea ce Asus numește Air Triggers, aceștia fiind senzori ultrasonici sensibili la presiune.
Air Triggers sunt amplasați pe părțile laterale ale telefonului și pot fi configurate pentru jocuri individuale. Există, de asemenea, un port lateral unic pe telefon, utilizat pentru conectarea accesoriilor oficiale de jocuri. Air Triggers pot detecta acum atingerea, glisarea și apăsarea lungă. Utilizatorii pot ajusta sensibilitatea fiecărei acțiuni și chiar partiționa fiecare declanșator în două subdeclanșatoare separate. Acest sistem este excelent pentru a înregistra cu precizie diferite tipuri de accesorii atasate și funcționează incredibil de bine, oferind astfel un avantaj masiv în joc.
Concluzie
Asus ROG Phone 3 este ceea ce ne așteptam să fie. Este cel mai puternic telefon disponibil din lume și va rămâne pentru mult timp asa, special conceput pentru gamerii entuziasti. Este clar că Asus a depus eforturi considerabile pentru a duce la cel mai inalt nivel caracteristicile orientate pe gaming și acest lucru face din Asus ROG Phone 3 un magnific telefon pentru jocuri.
9. Google Pixel 5 - cel mai bun telefon pentru o experienta Android pură Vezi preț Avantaje Interfață Android simplă și curată Software-ul camerei este mai bun ca niciodată Construcție metalică durabilă și foarte rezistentă Dezavantaje Nu are slot microSD Calitate audio medie Fără cameră tele Ecran: 6.0” OLED la 90Hz • Dimensiuni: 144.7 x 70.4 x 8mm • Procesor: Qualcomm Snapdragon 765G • Memorie RAM: 8GB • Capacitate de stocare: 128GB • Cameră principală (spate): DUALĂ: 12.2 + 16MP • Cameră selfie (frontală): 8MP • Capacitate baterie: 4,080mAh • Greutate: 151g • Protecție la apă: IP68 (30 de minute la 1,5 metri adâncime) • Conectivitate: 5G • Data apariției: 30 septembrie 2020 Google Pixel 5 reprezintă o schimbare de strategie pentru gigantul tehnologic: telefonul nu are toate specificațiile și caracteristicile pentru a concura cu telefoanele emblematice de top. Nimic din toate acestea nu contează prea mult, pentru că permite telefonului Google Pixel 5 să atingă un preț mai mic, iar atunci când luați în considerare prețul cerut, acesta este unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață în acest moment. În plus este deosebit de atractiv pentru cei cărora le place versiunea originală a sistemului de operare Android.
Cu cea mai pură versiune de Android 11 la bord, nu există complicații bloatware sau ale sistemului de operare.
Termenul "simplificat" se aplică perfect acestui telefon: are o carcasă metalică, dintr-o bucată, care se curbează în jurul părților laterale, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji cu privire la spargerea telefonului la o cădere mai serioasă. De asemenea, Google s-a întors la un senzor de amprentă fizic pe partea din spate a telefonului, care este mult mai ușor de găsit decât un TouchID pe ecran.
Concluzie
Google Pixel 5 este un telefon mixt, conceput pentru utilizatorii care sunt dispuși să renunțe la unele caracteristici emblematice pentru a obține o experiență Android pură. Și Google Pixel 5 mai oferă ceva ce majoritatea celorlalte telefoane de top nu o fac: se simte ca unul dintre cele mai mici telefoane de pe piață, putând fi utilizat extrem de confortabil cu o singura mână, în ciuda faptului că are un display mare de 6".
10. OnePlus Nord - cel mai ieftin telefon cu conexiune 5G Verifică preț Avantaje Calitate bună de proiectare și construcție Interfață de utilizator rapidă și intuitivă 6 camere: 4 pe spate și două în față Dezavantaje Jocurile limitate la 60Hz Nu are încărcare wireless Nu are protecție la apă Ecran: 6.44”, Fluid AMOLED, 90Hz • Dimensiuni: 158.3 x 73.3 x 8.2mm • Procesor: Snapdragon 765G 5G • Memorie RAM: 6/8/12 GB • Capacitate de stocare: 64/128/256 GB • Cameră principală (spate): CVADRUPLĂ: 48 + 8 + 5 + 2MP • Cameră selfie (frontală): DUALĂ: 32 + 8MP • Capacitate baterie: 4115 mAh • Greutate: 184g • Protecție la apă: Nu • Conectivitate: 5G • Data apariției: 21 iulie 2020 A fost un pariu riscant, dar a dat roade - OnePlus Nord este doar al doilea telefon medium range al companiei, în condițiile în care primul a fost un eșec din punct de vedere al vânzărilor. Și totuși OnePlus Nord și-a câștigat detașat categoria, demonstrând astfel că o companie trebuie sa se diversifice și să nu se bazeze numai pe telefoane de vârf de gamă.
Ești în căutarea unui telefon sub 500 de euro cu conectivitate 5G? Achiziționează OnePlus Nord și nu vei fi dezamăgit.
Pentru un preț mai mult decât corect, obțineți un telefon foarte bine construit și bine proiectat, cu un afișaj excelent, performanțe de top și software pe masură. Durata de viață a bateriei este, de asemenea, destul de bună, iar încărcarea DASH oferită de OnePlus continuă să fie ridicol de rapidă. Toate aceste caracteristici sunt exponențiale și aduc OnePlus Nord la un nivel preț-performanță extraordinar.
Concluzie
Compania OnePlus aduce cu succes pe piața telefoanelor mobile un telefon excelent de nivel mediu: caracteristici bune până la foarte bune la un preț corect. Fără îndoială, dispozitivele high-end actuale ale OnePlus sunt telefoane superioare, dar pentru asta există un cost suplimentar. OnePlus Nord gestionează perfect echilibrul dintre componente - nu doar hardware, ci și software - și are un preț mai bun decât orice alt telefon din segmentul Android.
Please sing in to post your comment or singup if you dont have account.
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021