Castile wireless au devenit accesorii uzuale in prezent, iar alegerea lor nu este deloc usoara, mai ales daca esti un avid ascultator de muzica.
Cele mai importante aspecte de care sa tii cont cand alegi castile wireless
Daca esti in cautarea unor casti wireless, ai la dispozitie sute de modele, insa simplul fapt ca functioneaza fara fir si iti ofera libertate de miscare nu este de ajuns sa faci cea mai buna alegere pentru tine. Modul in care iti doresti sa folosesti castile - pentru sport, pentru birou, pentru uz profesional la un studio de inregistrari - este unul dintre cele mai importante criterii pentru a face alegerea potrivita, iar pentru asta trebuie sa stii ce aspecte sa urmaresti. Suntem aici sa te ajutam si sa iti explicam ce specificatii tehnice si ce factori trebuie sa iei in considerare ca sa faci o achizitie informata.
Tipuri de casti wireless. Principalul mod de diferentiere
Nu toate castile wireless sunt la fel, chiar daca in principiu par o categorie de produse bine definita. Dincolo de toate specificatiile tehnice, punctele slabe si forte ale fiecarui model, principalul mod in care se diferentiaza este forma. Ai de ales intre 3 tipuri:
Casti in-ear - Sunt castile care se introduc in ureche si care sunt unite intre ele cu un fir. Sunt utile pentru activitati sportive, in general. Unele dintre acele modele au firul prevazut cu un element mai rigid, care se pliaza pe forma capului.
- Sunt castile care se introduc in ureche si care sunt unite intre ele cu un fir. Sunt utile pentru activitati sportive, in general. Unele dintre acele modele au firul prevazut cu un element mai rigid, care se pliaza pe forma capului. Casti over-the-ear - De dimensiuni mai mari, acest tip de casti acopera urechile complet si sunt mai potrivite pentru studiouri sau pentru a fi utilizate la birou.
- De dimensiuni mai mari, acest tip de casti acopera urechile complet si sunt mai potrivite pentru studiouri sau pentru a fi utilizate la birou. True wireless - Modelele true wireless sunt casti in-ear, dar complet independente una de cealalta. Mai sunt numite si ear pods.
Aspecte de urmarit in alegerea unor casti wireless
Odata ce ai hotarat ce tip de casti iti doresti, trebuie sa urmaresti aspectele care tin de utilizarea lor zilnica. Printre acestea se numara:
Distanta de functionare - Arata care este distanta maxima posibila intre device-ul de pe care redai muzica - laptop, telefon etc.- si casti.
- Arata care este distanta maxima posibila intre device-ul de pe care redai muzica - laptop, telefon etc.- si casti. Autonomia - Este timpul de functionare intre incarcari.
- Este timpul de functionare intre incarcari. Microfon - Unele casti wireless au si microfon si iti permit sa ai convorbiri telefonice fara sa mai scoti telefonul din buzunar.
- Unele casti wireless au si microfon si iti permit sa ai convorbiri telefonice fara sa mai scoti telefonul din buzunar. Sensibilitate acustica - Este notata in decibeli pentru Nivelul de Presiune Acustică (Sound Pressure Level) per miliwatt, sau prescurtat dB SPL/mW. Exprima volumul maxim la care poate ajunge o pereche de casti.
- Este notata in decibeli pentru Nivelul de Presiune Acustică (Sound Pressure Level) per miliwatt, sau prescurtat dB SPL/mW. Exprima volumul maxim la care poate ajunge o pereche de casti. Impedanta - Se masoara in Ohmi si exprima rezistenta circuitului electric la trecerea curentului prin el.
- Se masoara in Ohmi si exprima rezistenta circuitului electric la trecerea curentului prin el. Confort - Este un aspect foarte important, mai ales daca vorbim despre castile in ear, care pot sa iti provoace dureri dupa ce le folosesti cateva ore.
- Este un aspect foarte important, mai ales daca vorbim despre castile in ear, care pot sa iti provoace dureri dupa ce le folosesti cateva ore. Izolarea fata de exterior - Castile over-ear au de regula si o optiune de blocare a sunetelor de exterior, astfel incat sa asculti muzica fara sa fii deranjat de zgomotele din jurul tau.
Ce dotari au niste casti wireless bune in 2018
Castile wireless nu mai sunt considerate acum o inovatie, fiind disponibile publicului larg de cativa ani. Tehnologia care ne permite sa ascultam muzica la casti fara fir este deja una cunoscuta pentru toti utilizatorii device-urilor smart, asa ca in prezent vorbim despre dotari si calitati din ce in ce mai performante. In 2018, majoritatea castilor wireless au urmatoarele functii:
Redare Bass - De regula, modelele noi de casti au o functie de Extra Bass. In mod special castile over-ear au aceste dotari.
- De regula, modelele noi de casti au o functie de Extra Bass. In mod special castile over-ear au aceste dotari. Redare frecvente joase - Aceasta functie este direct legata de calitatea sunetului, iar capacitatea de a reda sunetele cu frecvente joase face mai fidela redarea anumitor genuri muzicale.
- Aceasta functie este direct legata de calitatea sunetului, iar capacitatea de a reda sunetele cu frecvente joase face mai fidela redarea anumitor genuri muzicale. Redare stereo - In prezent este o functie prezenta la majoritatea castilor wireless.
- In prezent este o functie prezenta la majoritatea castilor wireless. Compatibilitatea cu diverse device-uri - Este important ca o pereche de casti wireless sa aiba compatibilitate cu mai multe device-uri, asa incat sa le poti utiliza cu cat mai multe device-uri de redare de muzica.
- Este important ca o pereche de casti wireless sa aiba compatibilitate cu mai multe device-uri, asa incat sa le poti utiliza cu cat mai multe device-uri de redare de muzica. Garnituri de marimi diferite - Este vorba despre garniturile de cauciuc/silicon ale castilor in-ear (se mai numesc si ear-tips). Toate castile de acest tip produse de branduri mari (fie ca vorbim de casti wireless sau casti cu fir) vin cu cate trei perechi de garnituri de marimi diferite, astfel incat sa se plieze perfect pe orice utilizator.
- Este vorba despre garniturile de cauciuc/silicon ale castilor in-ear (se mai numesc si ear-tips). Toate castile de acest tip produse de branduri mari (fie ca vorbim de casti wireless sau casti cu fir) vin cu cate trei perechi de garnituri de marimi diferite, astfel incat sa se plieze perfect pe orice utilizator. Protectii anti-soc - Este o functie care tine de rezistenta castilor si care iti permite sa le folosesti mai mult timp, chiar si daca esti neindemanatic.
- Este o functie care tine de rezistenta castilor si care iti permite sa le folosesti mai mult timp, chiar si daca esti neindemanatic. Izolarea sunetului din exterior/Anularea activa a zgomotului - Intr-o anumita masura, majoritatea castilor au si o functie de izolare a sunetelor din exterior, insa unele modele exceleaza in acest sens si garanteaza o blocare totala a sunelor de exterior.
Top 15 cele mai bune casti wireless
In momentul de fata, o selectie a celor mai bune modele de casti wireless disponibile pe piata ar arata cam asa:
1. Optoma NuForce BE Sport 3
Design: In-Ear
Segment: In-Ear Sport
Frecventa de raspuns (Hz): 20-20000
Conectare: Bluetooth
Utilizare: Sport
Impedanta: 16 Ohm
Lungime cablu (m): 0.56
Altele: Husa transport / Comenzi telecomanda: Sync, play, pauza, mut, piesa anterioara, piesa urmatoare, raspunde apel, inchidere apel, activare/de-activare notificari vocale / 3 perechi de ear-tips din silicon: S, M, L / Cablu de incarcare USB A - USB micro
2. Sony WH-1000XM2
Design: Over ear
Frecventa de raspuns (Hz): 20-20.000
Conectare: Bluetooth
Impedanta: 46 ohmi (1 kHz) (cand se conectează prin cablul pentru casti cu unitatea pornita), 16 ohmi (1 kHz) (cand se conecteaza prin cablul pentru casti cu unitatea oprita)
Lungime cablu: 1,5 m
Altele: Durata de utilizare a bateriei (durata de redare continua a muzicii): Max. 30 de ore (NC activat), max. 38 de ore (NC dezactivat) Durata de utilizare a bateriei (durată de asteptare): Max. 40 de ore (NC activat), max. 200 de ore (NC dezactivat)
3. AKG K935
Design: Over-ear cu banda de sustinere
Frecventa de raspuns (Hz): 16 - 22.000
Conectare: Wireless
Impedanta: 30 Ohm
Altele: Sensibilitate: 115 dB, fara microfon, potrivit pentru DJ, utilizare Multimedia
4. Beats Studio Wireless
Design: OveR-Ear cu banda de sustinere
Frecventa de raspuns (Hz): 20 - 20.000 Hz
Conectare: Bluetooth
Altele: autonomie de 12 ore, functie de anulare a zgomotului
5. Jabra Move Wireless
Design: Over-Ear
Frecventa de raspuns (Hz):
Conectare: Bluetooth, Wireless
Altele: raza de actiune 10 m, microfon incorporat, autonomie de 8 ore, brand compatibil - universal
6. Bose QuietComfort 35
Design: Over-Ear
Conectare: Bluetooth
Lungime cablu: 1,2 m/ jack de 3.5 mm
Altele: Functie Noise Canceling, NFC (Near Field Communication)
7. Sennheiser MM 550-X
Design: Over-Ear
Frecventa de raspuns (Hz): 15 - 22.000
Conectare: Bluetooth
Altele: autonomie 8 ore cu NoiseGard si 10 ore fara NoiseGard, timp de incarcare de 3 ore.
8. Parrot Zik 3 by Philippe Starck
Design: Over-Ear cu banda de sustinere
Frecventa de raspuns (Hz): 10 - 20.000
Conectare: Bluetooth
Impedanta: 32 Ohm
Altele: izolarea zgomotului exterior
9. Bowers & Wilkins P5 Wireless
Design: Over-Ear
Frecventa de raspuns (Hz): 10 - 20.000
Conectare: Bluetooth
Impedanta: 22 Ohm
Lungime cablu: 1,2 m
Altele: Bluetooth aptX®, Husa transport, autonomie de 17 ore
10. Plantronics Backbeat GO 2
Design: In-ear
Conectare: Bluetooth
Altele: Raza de actiune de 10 m, microfon incorporat, autonomie de 8 ore
11. Sony MDR-RF865RK, Wireless
Design: Over-Ear cu banda de sustinere
Conectare: Bluetooth
Altele: Diametrul difuzorului de 40 mm, fara microfon, raza de operare wireless de 100 m.
12. Skull Candy - Crusher Wireless
Design: Over-Ear
Conectare: Bluetooth
Altele: autonomie de 40 de ore, Stereo Haptic Bass, Noise Isolating Fit, timp de incarcare - 10 minute pentru trei ore de functionare, microfon.
13. Thomson WHP2001BK
Design: Over-Ear
Frecventa de raspuns (Hz): 20 - 20.000
Conectare: Wireless
Impedanta: 32 ohm
Altele: raza de operare wireless de 100 m, timp de functionare de 8 ore
14. Backbeat Pro2
Design: Over-Ear
Frecventa de raspuns (Hz):
Conectare: Bluetooth si jack de 3,5 mm
Altele: raza de operare wireless de 100 m, Sistem de operare compatibil - iOS, timp de functionare de 24 de ore, timp de incarcare de 3 ore
15. JBL Synchros E40BT
Design: Over-Ear
Frecventa de raspuns (Hz): 20 - 22.000
Conectare: Bluetooth
Impedanta: 32 Ohm
Altele: compatibilitate universala, timp de functionare de 16 ore, tehnologia integrata ShareMe iti permite sa „imparti” muzica cu alte casti echipate cu ShareMe
Topul de mai sus nu este o insiruire ierarhica. Acestea sunt cele mai bune 15 modele de pe piata, in acest moment. Totodata, ele nu sunt nici cele mai noi, pentru ca unele modele lansate in anii anteriori ofera in continuare o experienta de top, astfel incat isi merita din plin locul in aceasta lista.
In final, trebuie sa-ti reamintim ca atunci cand vorbim despre casti, cel mai important aspect este sa gasesti modelul pliat nevoilor tale si in acord cu resursele pe care le ai. De pilda, daca iti doresti o pereche de casti wireless care functioneaza cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, pentru a le utiliza la birou, asigura-te ca ai un computer dotat cu aceasta tehnologie.
Sursa foto: Shutterstock
Please sing in to post your comment or singup if you dont have account.
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021