Încărcătorul original al telefonului s-a stricat? Cablul de alimentare s-a rupt sau mufa nu mai face contact, așa că telefonul nu se încarcă? Înseamnă că ești în căutarea unui încărcător nou.
În cazul în care nu ai un prieten care să te ajute cu un încărcător original pe care nu-l mai folosește și ești nevoit să-ți cumperi unul din magazin, ai face foarte bine să citești acest material până la capăt. Ai mare grijă, pentru că, din păcate, piața încărcătoarelor de telefon e plină de articole contrafăcute.
Înainte de a-ți explica metodele prin care poți deosebi un încărcător original de unul fake, e important să știi că ne folosim termenul „original” nu neapărat pentru a descrie un încărcător realizat de o companie care produce telefoane mobile, ci și pentru cele OEM sau aftermarket, așa cum sunt și cele pe care le poți comanda de pe
Ce este un încărcător fake?
Încărcătoarele de telefoane care nu au trecut de un control al calității aspru, așa cum este cazul celor produse de sau pentru Samsung, Apple sau Huawei, sau cele care nu sunt scoase la vânzare de către firme autorizate să vândă articole aftermarket, sunt considerate fake. Ne referim, în special, la încărcătoarele provenite din surse nesigure, cel mai adesea asiatice, în care te sfătuim să nu ai încredere.
Chiar dacă ai impresia că acestea arată întocmai ca unele originale, e important să știi că, folosindu-le, îți expui atât telefonul, cât și propria siguranță, unui pericol.
Care e cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă îți încarci telefonul cu un încărcător fake? Dispozitivul poate cauza un incendiu sau explozia bateriei smartphone-ului, evenimente despre care, cel mai probabil, ai mai auzit de-a lungul timpului.
Cum verifici dacă un încărcător este original?
Indiferent de marca telefonului pe care îl folosești, există câteva metode prin care poți verifica dacă un încărcător este original sau nu. Iată care sunt cele mai simple dintre acestea:
Caută marcajele - pe lateralul încărcătorului și/sau pe cutia acestuia ar trebui să regăsești marca de certificare CE. Literele „CE” apar pe multe produse comercializate pe piața unică extinsă din Spațiul Economic European (SEE). Acestea semnifică faptul că produsele vândute în SEE au fost evaluate pentru a îndeplini cerințe ridicate de siguranță, sănătate și protecție a mediului. Majoritatea încărcătoarelor contrafăcute nu are o astfel de inscripție, așa că le poți deosebi imediat de încărcătoarele originale sau cele aftermarket. Prezența numărului modelului și a numărului lotului sunt, de asemenea, foarte importante.
- pe lateralul încărcătorului și/sau pe cutia acestuia ar trebui să regăsești marca de certificare CE. Literele „CE” apar pe multe produse comercializate pe piața unică extinsă din Spațiul Economic European (SEE). Acestea semnifică faptul că produsele vândute în SEE au fost evaluate pentru a îndeplini cerințe ridicate de siguranță, sănătate și protecție a mediului. Majoritatea încărcătoarelor contrafăcute nu are o astfel de inscripție, așa că le poți deosebi imediat de încărcătoarele originale sau cele aftermarket. Prezența numărului modelului și a numărului lotului sunt, de asemenea, foarte importante. Urmărește finisajele - ne referim aici la ștecherul încărcătorului, care ar trebui să intre fără efort în priză. Dacă ești nevoit să apeși sau chiar să forțezi accesoriul, ții în mână un încărcător fake.
- ne referim aici la ștecherul încărcătorului, care ar trebui să intre fără efort în priză. Dacă ești nevoit să apeși sau chiar să forțezi accesoriul, ții în mână un încărcător fake. Analizează și materialele - prețul mic al unui încărcător contrafăcut vine tocmai din folosirea materialelor de proastă calitate la fabricarea acestuia. Plasticul neconvențional sau cablarea făcută prost ar putea duce, din păcate, la supraîncărcarea și supraîncălzirea dispozitivului sau, așa cum spuneam și mai sus, chiar la aprinderea acestuia.
- prețul mic al unui încărcător contrafăcut vine tocmai din folosirea materialelor de proastă calitate la fabricarea acestuia. Plasticul neconvențional sau cablarea făcută prost ar putea duce, din păcate, la supraîncărcarea și supraîncălzirea dispozitivului sau, așa cum spuneam și mai sus, chiar la aprinderea acestuia. Verifică greutatea - folosind cabluri, mufe și pini autentici, greutatea încărcătorului va fi una mai mare, așa că acesta ar putea fi un alt semn important, care te-ar putea pune pe gânduri, în cazul în care încărcătorul pe care îl manevrezi este unul mult prea ușor.
- folosind cabluri, mufe și pini autentici, greutatea încărcătorului va fi una mai mare, așa că acesta ar putea fi un alt semn important, care te-ar putea pune pe gânduri, în cazul în care încărcătorul pe care îl manevrezi este unul mult prea ușor. Observă cât de repede se încarcă telefonul - încărcătoarelor fake le ia mult mai mult de 30 de minute pentru a realimenta acumulatorul telefonului cu 50% baterie.
Încărcător original Apple (iPhone) - cum îl deosebești de cele fake?
Producătorul american recomandă clienților să utilizeze numai accesorii certificate de Apple. Acestea pot fi recunoscute prin sigla „Made for iPod / iPhone / iPad”, prezentă pe toate dispozitivele fabricate sub licența Apple.
Cablurile certificate Apple Lightning vor avea scris pe cablu fie „Produs de Apple în California”, fie „Asamblat în China”, „Asamblat în Vietnam” sau „Indústria Brasileira” la aproximativ șapte centimetri de conectorul USB. La finalul acestui text ar trebui să observi și un număr de serie format din 12 cifre.
Încărcătoarele originale Apple au o inserție gri / metalică, sunt rotunjite și măsoară 7,7 mm x 12 mm.
Dacă vrei să fii sigur că încărcătorul Apple pe care te pregătești să-l folosești este unul original, poți verifica aici și alte detalii prin care îl poți deosebi de unul fake.
Încărcător original Samsung sau Huawei - ce detalii îl deosebesc de unul fake?
Nici încărcătoarele de Samsung sau Huawei nu au fost ignorate atunci când a venit vorba de accesorii contrafăcute. Totuși, încărcătoarele fake pentru telefoanele Android au și ele câteva detalii care te-ar putea pune pe gânduri.
Observă fontul cu care este inscripționat logo-ul Samsung pe încărcător. Dacă vreuna dintre literele acestuia pare să fie diferită de celelalte, nu folosi acel încărcător, pentru că nu este unul original. De asemenea, dacă Made in China apare scris pe spatele încărcătorului, atunci vorbim de un duplicat.
Există, de asemenea, posibilitatea ca, uneori, cablul USB al încărcătorului să fie fals. Culoarea portului din încărcătorul duplicat este mai închisă decât restul cablului, iar USB-ul este puțin mai lung decât cel original.
Dacă un telefon Samsung este conectat la un încărcător fake, acesta se va încălzi pe toată durata alimentării cu energie.
Află de aici ce alte detalii ar mai putea trăda un încărcător contrafăcut de Samsung.
În încheiere, vrem să-ți reamintim că la deși nu ai opțiunea de a cumpăra încărcătoare de sine stătătoare, ci doar împreună cu un telefon, ai la dispoziție varianta de a adăuga, înainte de finalizarea comenzii, un încărcător compatibil de calitate. Toate încărcătoarele pe care le poți cumpăra de pe împreună cu telefonul preferat, sunt sigure și vor funcționa asemenea unor încărcătoare originale, fiind aprobate CE.
Nu folosi niciodată un încărcător fake pentru telefonul tău, ci investește într-unul original și bucură-te de o viață lungă a smartphone-ului și de siguranța că acest accesoriu nu te va expune niciunui pericol.
surse foto:
Please sing in to post your comment or singup if you dont have account.
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021