Cele mai bune casti in-ear – Recomandarile noastre pentru 2022
Iti place sa asculti muzica si doresti sa folosesti casti confortabile, care sa fie cat mai comode si mai putin observabile? Atunci cel mai bine e sa optezi pentru articole In Ear. Vei observa ca in magazinele online de specialitate sunt o multime de produse de acest fel, iar alegerea lor te-ar putea pune uneori in dificultate. Am studiat putin piata si ne-am gandit sa-ti prezentam un top al articolelor care ne-au starnit cel mai mult interesul. Sony MDR-XB50APB este alegerea din fruntea clasamentului. Aceste casti sunt dotate cu difuzoare de 12 mm si au o frecventa de raspuns maxima de 24.000 Hz. Conexiunea dintre ele si device-ul dorit se face cu ajutorul unui cablu lung de 1.2 metri, cu mufa Jack de 3.5 mm. Printre dotarile acestor perechi de casti se numara microfonul, dar si butonul de play/pause. Daca doresti sa vezi si produsul de pe locul doi, acesta e JLab JBuds Pro.
Tabel de comparatie
Cum alegi casti in-ear bune
Ghidul cumparatorului
Daca esti un adevarat meloman, e foarte posibil ca toate drumurile pe care le faci sa fie insotite de muzica, in sensul ca asculti mereu ceva la casti. Fie ca esti intr-un mijloc de transport in comun intra-urban sau in tren, ai nevoie de o pereche buna de astfel de “micro-difuzoare portabile”. In prima instanta, cand se pune problema sa le cumperi, esti tentat sa alegi ceva pentru portabilitate si in principal pentru pretul scazut, caci daca iti uiti castile in masina cu care ai calatorit si risti sa nu le mai recuperezi niciodata, preferi sa nu-ti para foarte rau dupa ele. In aceste circumstante date, modelele in-ear reprezinta solutia perfecta.
Castile intra-auriculare sunt mici, usoare, aproape invizibile, izoleaza semnalul sonor eficient in interiorul canalului auditiv si sunt companionii perfecti la drum lung si alegerea principala a ascultatorului social. Punctele mai putin forte sunt intensitatea acustica a sunetului oferit, calitatea mai scazuta a acestuia si o rezistenta mai redusa la uzura frecventa. In orice caz, ca investitie, acest tip de produs este varianta pe care oricine si-o poate permite si o va purta la fel de bine pe strada, la sala de forta sau in calatorii.
Daca iti propui sa afli unde gasesc casti in-ear la un pret bun melomani de pretutindeni, noi iti oferim sfaturile necesare care sa te ajute sa faci o alegere pe care sa n-o regreti. Respectand urmatorii parametri, vei reusi sa cumperi modelul care imbina perfect toate caracteristicile pozitive si le estompeaza cat mai mult pe cele mai putin avantajoase.
Dimensiunile si compatibilitatea: Te sfatuim sa cauti oferte cu cel putin 3 marimi diferite pentru fiecare casca, in special marimile mansoanelor de cauciuc, caci la asta ne referim la acest parametru. Exista pe piata modele cu o singura garnitura, cu doua si cu trei. Daca nu tii neaparat la un brand sau la un design anume, opteaza pentru varianta cat mai bogat accesorizata.
Nu toti avem canalul urechii la fel de mare sau anatomic foarte similar, drept pentru care, o pereche de casti poate fi perfecta pentru un cumparator si dureroasa la purtare pentru altul. Unii utilizatori se plang de dureri dupa ce-si scot castile, altii ca nici macar nu le pot pozitiona corect in ureche, acestea fiind prea mari. Din acest motiv te sfatuim sa cauti cu precadere ofertele accesorizate cu mansoane de cauciuc de diverse grosimi. Toate modelele in-ear se livreaza cu o captuseala din silicon detasabila, care acopera difuzorul propriu zis. In timp ce acesta poate intra descoperit usor in ureche, la adaugarea captuselii ecuatia se schimba. In plus, nu poti purta castile fara garnituri, caci risti sa iti zgarii urechile pe interior si sa deteriorezi si produsele prematur.
Cu fir sau fara fir: Ai ghicit! – In acest context va trebui sa te gandesti bine daca vrei o pereche de casti conventionale sau casti in-ear wireless. Unul dintre aspectele pentru care sunt criticate in general modelele intraauriculare este o lungime prea limitata a firului pana la mufa jack si faptul ca mereu se incurca firele intre ele, rezultand in ruperea uneia dintre casti sau deteriorarea firului intern care transmite semnalul acustic.
De aceea, numeroase pareri despre cele mai bune casti in-ear te vor sfatui sa mizezi pentru variantele fara fir. Si in cazul acestora ai de ales intre doua subcategorii: in ear semi-wireless si in-ear true wireless. Ambele folosesc tehnologie bluetooth pentru transmisie, insa cele din prima subcategorie au cele doua difuzoare intraauriculare legate unul de altul printr-un cablu, fiind separate doar de mufa de conexiune la sursa de semnal. Asta inseamna ca nu esti scutit de posibilitatea innodarii cablului, iar daca vrei sa scapi si de asta, va trebui sa cumperi true wireless, unde ambele mini-difuzoare sunt de sine statatoare. Cert e ca, daca tii mult la acest aspect, investitia pe care o faci va fi uneori si de 10 ori mai mare decat in cazul unui model non wireless. In plus, nu uita ca, trebuie sa ai mereu baterii sau acumulator incarcat ca sa poti folosi functia bluetooth.
Cu sau fara microfon: E clar ca pentru un model cu microfon inclus e necesar sa scoti si mai multi bani din buzunar, insa noi iti propunem sa te gandesti ce utilitate ar avea aceasta functie pentru tine.
De pilda, daca folosesti castile pentru a asculta muzica de pe MP3 player sau de pe un alt dispozitiv capabil numai de redare, e destul de firesc sa nu iti trebuiasca si microfon. Daca asculti muzica de pe smartfon, e foarte posibil ca ai deja o pereche de casti compatibile. Abia cand acestea se defecteaza, e momentul sa le inlocuiesti cu modele in-ear cu microfon, iar asta dintr-un motiv simplu: poti primi apeluri in timp ce asculti muzica si vei dori sa raspunzi instant. Asta inseamna ca nu ai timp sa scoti castile si sa folosesti conventional telefonul. Asadar, cand ai microfon incorporat, nu trebuie decat sa raspunzi apelului, iar ceea ce spui va fi auzit clar de catre interlocutor.
Marimea jack: poate fi de 2.5mm sau de 3.5mm(la castile cu fir). Te intereseaza asta, daca detii dispozitive mai vechi, cum ar fi telefoane mobile de generatie anterioara, unde mufa de conexiune nu are marimea clasica, de 3.5mm, ci este mai mica. Ambele configuratii pot transmite sunet stereo, deci nu te preocupa calitatea sonora, insa daca modelul de casti ales nu prezinta un conector compatibil, nu vei putea sa il folosesti ca atare. Nu ai motive de ingrijorare in ultima vreme, caci majoritatea castilor comercializate ca piese in-ear includ jack de 3.5mm, care este si dimensiunea standard pentru majoritatea surselor de semnal acustic, de la laptop, PC si pana la smartphone sau iPad.
Calitatea sonora: Te intereseaza in principal redarea stereo si, daca e posibil sa beneficiezi de ea, functia suplimentara Bass(extra-bass, full bass, enhanced bass etc). Mai rar gasesti casti in-ear Bass la preturi foarte mici, caci aceasta particularitate este o inovatie tehnologica, insa ca intensitate acustica si experienta auditiva, aceste modele merita pana la ultimul banut.
Pretul: Nimeni n-o sa-ti spuna cat mai exact sa cheltui pe un astfel produs, insa trebuie sa te gandesti cat de multa grija ii poti oferi. Studiile arata ca, peste 70% din utilizatori au tendinta de a manevra cu mai multa neglijenta piesele de dimensiuni mici, ceea ce inseamna si risc mai mare de deteriorare. Rationamentul ar trebui sa fie invers, mai cu seama pentru ca modelele mici sunt mult mai fragile decat o pereche adecvata pentru PC, de exemplu.
Daca stii ca ai mai uitat in autocar sau in avion vreo trei perechi de casti pana acum, nu te sfatuim sa investesti sume foarte mari in achizitia unora noi. O sa vina momentul in care le pierzi sau se pot rupe si acestea, iar atunci vei regreta o suma prea exagerata cheltuita. Cand pui accentul pe tehnologie si preferi sa ai la dispozitie bluetooth si microfon, indiferent de cate oferte verifici, costurile vor fi moderate sau mari, deci ai grija cum iti dozezi bugetul. Cel mai inspirat e sa descoperi unde gasesc casti in-ear la preturi bune alti cumparatori si sa alegi din acea sursa brandul si caracteristicile care iti convin cel mai mult.
In urma verificarii tuturor acestor parametri, nu trebuie sa mai ai nici o indoiala ca vei gasi cele mai bune casti in-ear pentru gusturile tale. Daca vrei sa ai parte si de preturi excelente, recomandarea noastra e sa comanzi castile online. Nu numai ca gasesti absolut orice producator si orice model in acest mod, ci si costurile sunt mai accesibile, iar daca nu-ti place produsul, il poti trimite inapoi, caci exista si politica de returnare. Am ales cateva oferte foarte avantajoase, care sa reprezinte cam cele mai populare achizitii pentru piata din Romania momentan.
Aceste casti de la Sony sunt performante si iti vor furniza un sunet de calitate, avand o frrecventa de raspuns cuprinsa intre 4 si 24.000 Hz, pentru a reda atat sunete joase, cat si inalte. Ele sunt un model cu fir, pentru a avea semnal cat mai bun si pot fi controlate cu usurinta de pe telefonul mobil.
Pentru a face legatura cu dispozitivul dorit, aceste casti se folosesc de un Jack de 3.5 mm. Lungimea firului e de 1.2 metri, iar greutatea de doar 8 grame. Daca te intrebi ce dimensiuni au difuzoarele, ei bine, ele au un diametru de 12 mm.
Poti folosi aceste casti si pentru a vorbi la telefon, deoarece au microfon inclus. Conform celor spuse de utilizatori, pe fir vei avea buton pentru play/pause, nu pentru volum. In ceea ce priveste pretul, acesta e unul accesibil si corect, pe care ti-l vei permite destul de usor.
Avantaje
Permite redarea unui plaje mari de sunete, avand o frecventa minima de 4 Hz si maxima de 24.000 Hz.
Sunt dotate cu un cablu lung, de 1.2 metri, pentru a le intrebuinta cat mai confortabil.
Au inclus si un microfon, pentru a le putea utiliza pentru convorbiri telefonice.
Raportul dintre calitatea produsului si pret este unul corect.
Dezavantaje
Nu sunt dotate cu buton pentru a regla volumul.
Incepem prin a-ti spune ca iti ofera 10 ore de autonomie si o distanta de conectare de pana la 9m de sursa, iar daca ti-am atras atentia, continuam cu restul avantajelor oferite de acest model de casti semi-wireless, de la Jlab. Difuzoarele sunt confectionate din titan si iti ofera un raspuns in frecventa cuprins intre 20Hz si 20000Hz, ceea ce inseamna ca joasele se aud destul de bine pentru a te putea bucura in conditii bune de profunzimile bass-ului.
Cantaresc 13.2g si trebuie sa le tii la incarcat aproximativ 1.5ore, inainte de a putea iesi la alergat sau a incepe antrenamentul de aerobic. Au culoare neagra, discreta si eleganta si beneficiaza de IP55, ceea ce inseamna ca sunt rezistente la umezeala si particule de praf.
Se numara printre versiunile in-ear prevazute cu microfon, deci le poti folosi fara probleme si pentru a prelua apeluri telefonice. In plus, iti ofera trei moduri de utilizare: Echilibrat, JLab Emblematic si Amplificare bass pe care le poti activa in functie de stilul de muzica pe care il asculti. Comenzile sunt usor accesibile, incorporate in design, iar castile sunt facil de adaptat la forma urechii.
Avantaje:
Le poti folosit pana la 10 ore la o singura incarcare completa.
Design elegant si discret, in culoare neagra.
Pun la dispozitie trei moduri de redare a sunetelor, in functie de stilul de muzica.
Sunt rezistente la umezeala si praf.
Dezavantaje:
Daca stii ca ai tendinta de a asculta muzica sub dus, iti recomandam sa cauti totusi un model cu IP peste nivelul 55.
Aducem acum in discutie primele casti fara fir care apartin celor de la binecunoscutul brand Bose. Ele sunt realizate in asa fel incat sa fie cat mai confortabile si stabile in urechi chiar si atunci cand te misti mult pentru a face sport. Au dimensiuni de 2.5 x 3.1 x 3 cm si o greutate de doar 14 grame.
Pentru a functiona trebuie incarcate in decursul a circa 2 ore si vor oferi apoi o autonomie de pana la 5 ore. Exista si functia de incarcare rapida, care iti permite sa le folosesti 45 de minute, daca le alimentezi timp de 15 minute. Aceasta pereche de casti e rezistenta la apa, ceea ce e un mare plus.
Aceste dispozitive folosesc tehnologie Bluetooth si se conecteaza prin intermediul Wi-Fi-ului, ceea ce inseamna ca te vor scapa de cabluri inutile. Au si microfon inclus, pentru convorbiri telefonice. Din pacate, pretul de achizitie este unul foarte mare, motiv pentru care va trebui sa pregatesti un buget foarte generos.
Avantaje
Nu au fire aflate la vedere, ci se conecteaza simplu si rapid prin wireless.
Autonomia bateriei este una foarte buna, de pana la 5 ore.
Poti opta si pentru alimentare rapida, ceea ce inseamna ca daca le lasi 15 minute in suportul pentru incarcat le vei putea folosi apoi 45 de minute.
Au o forma gandita special pentru a fi confortabile in urechi si stabile.
Dezavantaje
Implica un cost de achizitie destul de piperat.
Sportul ia cu totul alta dimensiune cand poti sa asculti in ureche muzica preferata, iar pentru miscarile dinamice ai nevoie de un set de casti stabile si bine fixate, care sa iti ofere aceeasi calitate a auditiei indiferent de exercitiile pe care le abordezi. Beats Powerbeats PRO Totally Wireless este un set true-wireless, cu sistem de prindere dupa ureche, care asigura mentinerea pozitiei in timpul activitatii.
Ofera pana la 9 ore de autonomie la o incalcare completa, iar carcasa poate suplimenta cu inca 24h. Este un model rezistent la apa si transpiratie, cu microfon integrat, ce permite controlul functiilor direct din casca, fara ca aceste gesturi sa afecteze fixarea pe ureche.
Include tehnologie de izolare a sunetului, ceea ce inseamna ca vei auzi foarte clar propria ta muzica si mult mai putin zgomotul de fundal al strazii. In plus, ofera posibilitatea de incarcare rapida, concretizata in 5 minute de asteptare pentru pana la 1 ora si jumatate de folosire.
Avantaje:
Model special conceput pentru sportivi, cu fixare pe ureche.
Este o varianta true wireless, cu casti independente, fara cablu de contact.
Ofera autonomie de pana la 9 ore de utilizare.
Se incarca rapid.
Rezista foarte bine la apa si transpiratie.
Dezavantaje:
Sunt ceva mai scumpe decat majoritatea modelelor wireless disponibile in magazine.
Cauti niste casti care sa semene cu oferta iPhone si de care sa te bucuri fara a scoate sume exorbitante din buzunar pentru doua mici dispozitive pe care le-ai putea pierde oricand? Daca nu te intereseaza prea mult brandul de pe ele, dar doresti utilitatea si iti place respectivul design, indreapta-ti atentia spre oferta JOY de la LumAudio, care prezinta o pereche de earbuds gata sa te faca sa experimentezi muzica din nou.
Avand in vedere designul usor rotunjit, iti vom spune din start ca este o singura marime disponibila, care se va aseza, totusi, confortabil in ureche si care anuleaza zgomotul ambiental, astfel incat sa te poti concentra asupra a ceea ce asculti, fie ca e vorba de muzica, podcasturi sau apeluri, caci dispune si de microfon incorporat situat pe coada, in apropierea gurii.
Pentru conectare se foloseste versiunea Bluetooth 5.0, fiind compatibila cu iPhone si Android, legatura mentinandu-se pana la minimum 10 metri distanta de sursa (telefon). Acumulatorul asigura pana la 3 ore de operare si necesita 2 ore pentru o incarcare completa. Totusi, cutia de incarcare iti va pune la dispozitie inca 18 ore de autonomie, sau sase incarcari. Castile sunt rezistente la apa, prezentand functia HD voce, pentru a auzi, cu ajutorul difuzoarelor performante, sunetul dorit.
Avantaje:
Casti la un pret bun, wireless – nu incurca.
Se mentine conectivitatea la telefon la 10 metri distanta, si prin pereti sau obstacole (Bluetooth 5.0).
Au pana la 22 de ore de autonomie, gratie bateriei care tine 3 ore si a cutiei de incarcare.
Sunt rezistente la apa.
Dezavantaje:
Dimensiunile pot sa nu multumeasca orice utilizator, iar microfonul poate prezenta intreruperi la convorbire.
Iata niste casti in-ear fara fir, care se conecteaza la telefoane cu iOS (iPhone) si Android, neexistand probleme in ce priveste transmisia datelor, raza de actiune fiind de minimum 15 metri. Pe deasupra, micile dispozitive raman conectate la telefon si cand sunt scoase din functiune.
Cu o autonomie de pana la sase ore, se pot incarca in numai o ora daca sunt introduse in statia de incarcare, unde mai exista suficienta energie pentru 4 sau 5 incarcari, astfel ca ajungi la pana la 24 de ore de redare continua a continutului fara a fi nevoie sa te apropii de un powerbank sau o priza. Pentru ca au microfon dual incorporat, poti face apeluri sau vorbi la telefon, vocea fiind redata la calitate inalta, cu limitarea zgomotelor exterioare, spre a nu fi deranjante.
Ca design, e o optiune cu captuseala detasabila din silicon, in multiple marimi, spre a se potrivi oricarei urechi si a nu deveni acesta un motiv de ingrijorare sau nemultumire. Exteriorul este rezistent la scufundarea in apa, asa ca poti asculta muzica si cand faci dus.
Avantaje:
Casti cu trei tipuri de captuseli detasabile, de diferite dimensiuni, pentru confortul urechii.
Varianta este wireless – usor de folosit si conectat la telefon, fara a incurca cu firele.
Bateria tine pana la sase ore, inainte de a necesita incarcare in cutia insotitoare.
Sunetul este True Wireless Stereo pentru a mentine toate aspectele esentiale muzicii.
Dezavantaje:
Microfonul reprezinta un punct slab din punctul de vedere al pozitionarii.
Iata niste casti in-ear cu adevarat wireless, fiind formate din doua mici dispozitive pe care le introduci in ureche pentru a te conecta la telefon, de exemplu, si a putea asculta muzica. Sunetul va avea o calitate buna, micile boxe putand transfera rapid informatia gratie tehnologiei Bluetooth 5.0, existand bass si note inalte puternice.
Prezinta un timp de functionare de pana la patru ore, dupa care necesita o reincarcare oferita in carcasa ajutatoare, unde exista pana la patru incarcari complete, ajungand la 14 ore de functionare la nivel mediu de volum. Nu lipseste microfonul util celor care nu doresc sa isi scoata castile din urechi cand primesc apeluri, astfel incat sa poata purta conversatii in acest mod.
Fiecare casca are un buton multifunctional de unde se pot controla redarea, pauza, raspunsul sau respingerea apelului, inchiderea apelului sau schimbarea melodiei. Distanta maxima de la telefon pana la casti este de 10 metri, conectarea initiala intre cele doua casti fiind mai dificil de realizat.
Avantaje:
Castile au un pret bun, accesibil doritorilor.
Prezinta un sunet robust, accesibil majoritatii audiofililor de ocazie, putand reda frecvente de la 20 Hz la 20 KHz.
Autonomia acumulatorilor este de 4 ore, putandu-se reincarca la carcasa din dotare.
Prezinta trei seturi de dopuri pentru urechi, spre a se potrivi si a ramane fixe.
Dezavantaje:
Poate fi dificil sa conectezi cele doua casti una cu cealalta, cand le imperechezi pentru prima oara la telefon.
De la Sony vin aceste casti fara fir cu Extra Bass, pentru a oferi putere si profunzime melodiilor ascultate si continutului multimedia dorit, cu un accent pe notele joase. Au un design atractiv, fiind disponibile pe multiple culori, avand o forma ergonomica, ce nu deranjeaza urechea, existand in pachet diferite marimi de dopuri, pentru confort.
Se conecteaza la telefon prin Bluetooth 5.0, pentru ca informatiile sa fie transmise repede in ambele casti, pentru controlare folosindu-se butoanele fizice, astfel incat sa nu bajbai dupa spatiul cu touch si pentru a avea mai mult control asupra actiunilor tale. Poti controla asistentul vocal de pe telefon si ai microfon pentru a face sau primi apeluri si cand ai mainile ocupate, desi sunetul poate fi mai incet la apeluri (inconvenient pentru zone zgomotoase).
Sunt rezistente la stropi si prezinta o autonomie de pana la 9 ore, cutia de incarcare oferind energie aditionala, ducand la 18 ore de auditie.
Avantaje:
Castile provin de la un brand apreciat de catre cumparatori.
Autonomia este mare, de pana la 9 ore, cu posibilitatea reincarcarii in cateva minute la carcasa mobila.
Folosesc tehnologie Extra Bass, pentru un sunet axat pe note joase, dar robust.
Nu lipsesc dopurile de schimb, de diferite dimensiuni.
Dezavantaje:
Apelurile redate pot avea un volum scazut, nefiind compatibile cu spatiile zgomotoase.
Tii mai mult la o autonomie ridicata a bateriei decat la clasificarea in categoria true-wireless? Atunci iti propunem un model semi-wireless, la fel de confortabil, cu un acumulator care te tine pana la 15 ore daca il incarci complet, ceea ce inseamna un total de 3 ore sau aproximativ 10 minute pentru fiecare ora de folosire.
Designul castilor include magnet care permite depozitarea si transportul facil, fara riscul ca micul cablu care le uneste sa se incurce in el insusi sau in alte obiecte pe care le tii prin geanta. Produsul este disponibil in doua culori, alb si negru, elegante si discrete, include microfon pentru preluarea apelurilor telefonice si consultarea vocala a Google Assistant si panou micut de control, fixat pe fir, pentru gestionarea volumului si pieselor.
Lucreaza cu raspuns in frecventa de 20 pana la 20000Hz, care asigura o redare de calitate pentru toate stilurile de muzica, si cantareste doar 19g.
Avantaje:
La o incarcare completa, castile pot fi folosite pana la 15 ore fara intrerupere.
Designul include magnet pentru depozitarea eficienta.
Model disponibil in doua culori, alb si negru, cu greutate redusa, de numai 19g.
Include microfon pentru apeluri telefonice.
Dezavantaje:
Nu ofera optiune de extra bass, importanta pentru o parte dintre utilizatori.
Pentru cei care au trecut pe primul loc in lista de prioritati calitatea bass-ului, sau poate chiar si pe locurile doi si trei, recomandam ca optiune de casti in-ear acest model de la Sony. Vei intelege imediat de ce, cand iti vom spune ca lucreaza cu raspuns in intervalul de frecventa 4Hz pana la 20000Hz, ceea ce inseamna sunet profund si o redare foarte buna a tonurilor joase si foarte joase.
Este insa un model cu cablu, care necesita conectare la telefon sau mp3 player, prin intermediul jack-ului de 3.5mm. Firul are lungimea de 1.2m, suficienta pentru a-ti oferi libertate de miscare cand lucrezi la laptop. Modelul include microfon, permitand utilizarea si pentru realizarea de convorbiri telefonice, si control pe cablu.
Daca zgomotul de fundal te deranjeaza, iti putem spune ca aceste casti te vor ajuta sa il ignori. Pe de alta parte este bine sa stii ca firul este putin rigid, deci daca le folosesti la alergat il vei simti alunecand pe langa tine.
Avantaje:
Redare peste medie in ceea ce priveste calitatea bass-ului.
Varianta de casti care poate fi folosita si pentru a purta convorbiri telefonice, datorita microfonului integrat.
Confortabile si stabile in ureche.
Tin la distanta zgomotul de fundal.
Dezavantaje:
Este un model cu cablu, care poate stanjeni persoanele foarte active.
Pentru persoanele care au dificultati in a gasi dimensiunea de manson potrivita pentru zona intrauriculara, recomandam aceasta versiune de la Sony, cu 4 optiuni de marime, pentru adaptabilitate perfecta. La acest avantaj se adaug tehnologia moderna, cu carcasa din aluminiu usor si difuzor realizat din neodim, care imbunatateste semnificativ calitatea sunetului.
Aceste casti cu fir sunt prevazute cu difuzoare compacte, de 12mm diametru care acopera o frecventa larga, intre 5HZ si 25kHz, facand posibila redarea fidela atat a sunetelor inalte, cat si a frecventelor joase si profunde. Sunt dotate de asemenea cu fante de ventilatie care au fost incluse in design pentru a permite reproducerea clara a sunetelor de bas, transformand aceste casti intr-o veritabila concurenta pentru modelele on-ear.
Pozitionarea confortabila in ureche este asigurata prin intermediul mansoanelor flexibile din silicon, iar durabilitatea cablului si rezistenta ridicata la rasucire este obtinuta prin designul spiralat cu striatii si glisorul care ajuta la reglarea rapida a lungimii. Include sistem de control de tip „maini libere” care permite gestionarea apelurilor fara a scoate telefonul din buzunar sau geanta. Castile sunt dotate cu microfon si mufa de conectare de tip jack 3.5mm, compatibil cu majoritatea dispozitivelor mobile.
Avantaje
Mansoane din silicon disponibile in 4 marimi pentru potrivire confortabila.
Difuzoare din neodim cu fante de ventilate care asigura redarea clara a basului.
Sunt prevazute cu microfon si sistem de control al apelurilor telefonice.
Cablul este acoperit de striatii spiralate care previn deteriorarea determinata de rasucirile frecvente.
Dezavantaje
Din cauza materialelor si tehnologiei utilizate, aceste casti sunt disponibile la un pret ceva mai mare decat alte versiuni de acest tip.
Te intereseaza o pereche de casti de calitate, pe care sa nu dai prea multi bani, dar care sa iti ofere un sunet de calitate? Poti incerca si aceasta varianta de la JBL. Functioneaza in intervalul de frecvente 20 pana la 20000Hz, standard pentru castile in-ear de calitate medie, care asigura o acoperire buna pe tonurile inalte, mijlocii si joase.
Este o versiune cu cablu, compatibila cu jack-ul de 3.5mm integrat in prezent in majoritatea dispozitivelor electronice cu sistem audio. Firul are lungime de 111.3cm si se poate dovedi scurt daca vrei sa il conectezi la unitatea principala al unui sistem desktop, insa mai mult decat suficient pentru laptop, tableta sau telefon.
Setul include microfon, ceea ce inseamna ca il poti utiliza pentru a gestiona in mod handsfree apelurile telefonice atunci cand lucrezi. Administrarea convorbirilor si a redarii muzicii se realizeaza prin intermediul butonului de control, instalat direct pe cablu, la indemana si usor de folosit.
Avantaje:
Casti in-ear disponibile la un pret accesibil.
Modelul include microfon pentru preluarea convorbirilor telefonice.
Ofera o calitate buna a sunetului pentru diferite stiluri de muzica.
Permit adaptarea facila la forma urechii.
Pot fi folosite cu telefon, mp3 player, tableta sau laptop.
Dezavantaje:
Cablul se poate dovedi putin cam scurt, in functie de contextul in care folosesti castile.
Obisnuiesti sa lucrezi cu mai mult dispozitive in acelasi timp si ai dori sa poti trecere conexiunea audio de la unul altul fara prea mari dificultati? Iti propunem BeatsX cu tehnologie Apple W1 care face totul mai simplu. Este un model de tip semi-wireless, cu cablu FlexiForm, plat si usor, intre casti, pe care aproape ca nu il simti, si autonomie de pana la 8ore, cu incarcare rapida prin USB.
Le primesti impreuna cu patru seturi de pad-uri, de diferite marimi, care te ajuta sa le adaptezi usor la profilul urechii, astfel incat sa beneficiezi de cel mai bun sunet. Te ajuta sa te retragi din zgomotul obositor al zilei, cu ajutorul tehnologiei noise-cancellation, care limiteaza sunetul ambiental, expunand auzul doar la notele placute ale muzicii.
Controlezi usor volumul, redarea pieselor si convorbirile telefonice cu ajutorul controllerelor integrate pe fir, si da, include si microfon, astfel incat sa poti pastra mainile libere atunci cand tastezi si discuti in acelasi timp cu clientii, sau sa poti comunica in timp ce alergi.
Avantaje:
Autonomie ridicata, de pana la 8ore.
Incarcare rapida, cu doar 5 minute de conectare pentru 2 ore de functionare.
Sunt confortabile, usoare si rezistente.
Ofera sunet de calitate, cu tehnologie noise-cancelling.
Integrare facila si eficienta cu dispozitivele Apple.
Dezavantaje:
Calitatea bass-ului depinde de cat de bine alegi pad-urile pentru adaptare la formatul urechii.
Daca vrei sa nu te mai incurci in cabluri, indiferent ca te numeri printre persoanele active care alearga sau ies frecventa cu bicicleta, sau printre cele care petrec mult timp la volan si vor sa evite uzura determinata de amplasarea centurii de siguranta, acest model semi-wireless poate fi o optiune utila.
Modelul include guler flexibil prin care trece cablul ce uneste cele doua casti si in care se gaseste si tehnologia care permite conectarea prin bluetooth la telefon, tableta sau laptop. Pentru a putea potrivit confortabil castile in ureche, pachetul de livrare include mansoane de mai multe marimi pe care le poti schimba usor.
Sunt prevazute cu microfon si sistem de control care permite atat gestionarea apelurilor, cat si a muzicii si modificarea volumului sonor dupa necesitati, astfel incat sa poti petrece intreaga zi raspunzand la telefon fara a fi nevoie sa il atingi. Acumulatorul are o autonomie de pana la 8 ore, iar conexiunea wireless iti permite o libertate de miscare de pana la 10m fata de emitator.
Avantaje
Sistem semi-wireless care se conecteaza la telefon sau tableta prin bluetooth, fara fir.
Ofera autonomie de functionare de pana la 8h la o incarcare.
Pachetul include mansoane intraauriculare de diferite marimi pentru o potrivire cat mai buna cu urechile tale.
Castile permit gestionarea de la distanta a apelurilor telefonice si muzicii si includ optiune de modificare a volumului.
Dezavantaje
Produsul nu este prevazut cu tehnologie de redare a sunetelor joase de tip bas.
Pentru cei care doresc o pereche de casti in-ear true wireless, de calitate buna si la un pret decent, recomandam ca optiune modelul JLab JBuds Air. Castile au autonomie de pana la 4 ore, in functie de volumul la care asculti muzica, si pot fi reincarcate din carcasa, pentru a oferi inca alte 10 ore de ascultare, daca esti de exemplu in tren sau camping si nu ai acces la o priza.
Volumul, piesele, modul de functionare si apelurile telefonice se controleaza direct din casca, iar cea dreapta include microfon care iti permite sa vorbesti la telefon. Castile pun la dispozitie trei moduri de auditie: Balanced, Ljab Signature si Bass Boost, specifice acestei serii, care te ajuta sa te adaptezi la stilul de muzica ascultat, pentru a obtine cea mai buna redare.
Sunt livrate impreuna cu trei perechi de pad-uri, de dimensiuni diferite, care permit potrivirea corecta in ureche, si pornesc automat cand le-ai scos din carcasa.
Avantaje:
Trei moduri de redare, pentru adaptarea la stilul de muzica.
Comercializate impreuna cu pad-uri suplimentare pentru adaptare la urechi.
Pornirea si conectarea se realizeaza automat, la scoaterea din carcasa in care se depoziteaza.
Vine cu trei moduri de auditie, pentru un sunt cat ma bun, in functie de tipul muzicii pe care o asculti.
Dezavantaje:
Ofera o autonomie de doar 4 ore, sub nivelul altor modele disponibile pe piata in aceasta categorie.
Cum se foloseste o casca in-ear
Castile in-ear sunt in prezent preferate de catre tinerii care isi doresc sa poata asculta muzica oricand si oriunde, intr-un mod relativ discret si fara sa transporte piese voluminoase. Desi nu asigura aceeasi calitate a redarii si aceeasi izolare fonica, ca alte tipuri, ele prezinta totusi alte avantaje incontestabile. Desi utilizarea lor pare la fel de simpla ca ABC, se pare ca multa lume nu le foloseste asa cum ar trebui pentru o „colaborare” optima.
Trucuri ca sa nu cada din ureche
In primul rand, in materie de casti, atat marimea cat si materialul conteaza. Probeaza modele din silicon si spuma, de dimensiuni diferite, in asa fel incat sa gasesti ceva care pare sa iti vina „ca turnat”. Unele produse de calitate superioara au ciupercuta aceea specializata, ceea ce le face mai usor de potrivit in canalele auditive cu o anatomie ceva mai ciudata.
Pentru ca uneori se intampla ca o ureche sa fie ceva mai mare decat cealalta, se poate dovedi necesar sa folosesti capete diferite ca marime pentru fiecare dintre ele. Asadar, inainte de a comanda un set nou de casti, asigura-te ca este insotit de accesorii in minim 3 dimensiuni.
Cum se pun corect castile?
Pentru o fixare de durata, nu e suficient ca varful sa se potriveasca bine in deschiderea canalului auditiv. Daca acel capat moale este bine amplasat vei remarca de indata scaderea nivelului de zgomot ambiental. In plus, cand asculti muzica, vei percepe o gama mai larga de sunete, in special bass.
Potriveste varful moale in ureche si impinge-l usor. Apoi, cu mana de pe partea opusa, trage usor de lobul urechii in jos, pentru a largi conductul auditiv, si impinge usor ciupercuta inauntru. Nu il impinge prea departe, dar asigura-te ca urechea e „sigilata” astfel. Imediat vei remarca o crestere a volumului auditiei – da, poti da playerul mai incet.
Provocarea speciala apare atunci cand doresti sa te bucuri de o fixare rezistenta a castilor in timp ce faci sport. Iti poate fi de ajutor daca acel cablu subtire care le conecteaza este tras in sus, pe dupa fiecare ureche. Unele modele sunt special concepute in asa fel incat, in cazul unor solicitari deosebite, sa poata fi montate invers – casca L in urechea dreapta si casta R in urechea stanga – pentru o mai buna fixare.
In cazul in care in pachet sunt inserate diverse modele de stabilizatoare, nu ezita sa le folosesti. Exista de asemenea in comert stabilizatoare magnetice pentru cablu, care pot fi atasate la tricou si care limiteaza numarul si amploarea tractiunilor efectuate in timp ce te misti.
Intretinerea castilor in-ear
Pentru ca, in timp, calitatea sunetului sa ramana neschimbata, trebuie sa faci cateva lucruri. Sa eviti ca umezeala sa ajunga in capatul moale al castii e esential, ca si prevenirea socurilor mecanice. Ori de cate ori se observa aparitia de ceara pe casca, foloseste micutul accesoriu care a fost furnizat in pachet pentru a o curata.
In cazul produselor cu capatul din silicon, poti folosi un antiseptic delicat periodic pentru a preveni inmultirea microbilor. In cazul celor cu capatul din spuma, trebuie sa iti cumperi rezerve pentru a le inlocui pe cele care s-au murdarit.
Marci populare:
Un set de casti in ear este un accesoriu de care se bucura orice posesor al unui mijloc de stocare si redare a fisierelor audio. Si chiar daca nu asculti muzica in timpul plimbarilor, sau nu practici nici un sport in care o muzica energica sa te motiveze, un asemenea accesoriu se va dovedi util macar ca sa poti purta o conversatie telefonica legala in timp ce conduci. Iata cateva dintre cele mai apreciate branduri.
Sennheiser Electronic GmbH & Co. este o companie germana specializata in manufacturarea unor produse de inalta fidelitate, destinate atat amatorilor cat si profesionistilor, portofoliul lor incluzand microfoane, casti, accesorii pentru telefoane si nu numai.
Compania a fost fondata in anul 1945, la doar cateva saptamani dupa sfarsitul razboiului, de catre un grup de ingineri de la Universitatea din Hanovra. Inceputul a fost reprezentat de productia de microfoane; in 1955 compania isi permitea deja sa sustina un numar de 250 de angajati si isi largise aria de productie la echipamente de masuratori geofizice, transformatoare pentru microfoane, mixere si casti electromagnetce miniaturale.
Primele casti deschise au fost lansate pe piata in 1968, iar sunetul mai natural pe care il ofereau a castigat repede aprecierea publicului. In anul 1980 firma a patruns si pe piata aviatica, devenind furnizorul de casti al Lufthansa. Microfoanele wireless au fost lansate in 1982, in prezent brandul fiind recunoscut pentru castile de uz larg si microfoanele profesionale produse.
Castile in ear ale producatorului sunt mici, confortabile si mai important decat atat, produc un sunet de o claritte uimitoare, care merge direct in ureche. Incap in buzunar, sunt usor de transportat fara sa se incalceasca, iti pun la dispozitie diverse adaptoare pentru o potrivire perfecta cu orice ureche si sunt ideale pentru calatorie sau pentru sala de fitness.
Beats by Dr. Dre este denumirea populara a brandului companiei Beats Electronics LLC, o subsidiara a Apple Inc, care este specializata pe manufacturarea si comercializarea de produse audio. Avand sediul central in California, compania a fost fondata de rapperul Dr. Dre, care a constatat ca „Oamenii nu aud toata muzica” si a vrut sa remedieze situatia.
Desi se afla pe piata de doar 10 ani, brandul s-a concentrat pe productia de casti si difuzoare, astfel incat s-a ajuns la o specializare fantastica si la rezultate uimitoare in acest domeniu. Cunoscatorii il considera un brand premium in domeniul castilor pentru consumatori, odata cu ele introducandu-se nenumarate noi posibilitati de entertainment audio.
Apple a achizitionat brandul in 2014 si il detine si in prezent, cifrele de vanzari fiind in continua ascensiune. Castile wireless, cu autonomie mare, reincarcare rapida, rezistenta la apa si flexibile raman unele dintre preferatele cumparatorilor.
In ciuda controverselor iscate in jurul brandului si a initiatorului acestuia, Beats by Dr. Dre ramane un brand de top, iar preferinta cumparatorilor pentru acest tip de produs ramane un factor in crestere constanta si indiscutabil. Prin urmare, daca ai in vedere un produs de calitate, merita sa acorzi atentie ofertei acestui brand.
JVC este acronimul pentru Victor Company of Japan, LTD, o companie internationala de produse electronice pentru amatori si profesionisti. Sediul central se afla in Yokohama, iar compania a fost infiintata acum 90 de ani, in 1927, fiind prima care a produs televizoare in Japonia si care a dezvoltat sistemul VHS (Video Home System).
In 1953 compania a devenit proprietatea a Panasonic Corporation, pachetul majoritar de actiuni fiind instrainat abia in anul 2007. In anul 2008, VHS a fuzionat cu Kenwood, ceea ce a dus la o si mai mare expansiune la nivel global si de asemenea la diversificarea portofoliului de produse.
Gama de casti in ear oferita de JVC este larga si conceputa special incat sa satisfaca toate pretentiile. Poti opta pentru modele wireless, Bluetooth, ideale pentru pasionatii de sport, sau pentru modele cu fir care incorporeaza si microfon; poti selecta dintr-o varietate satisfacatoare de materiale si poti alege modele cu sau fara suport pe ureche.
Performantele produselor din aceasta gama sunt ridicate, ele putand satisface pretentiile celor mai sensibili melomani. In plus, varietatea de adaptoare pentru canalul auditiv face ca identificarea unui produs perfect pentru tine sa fie o joaca de copil.
Please sing in to post your comment or singup if you dont have account.
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021
December 22,2021
December 13,2021
December 01,2021
December 04,2021
December 19,2021
December 10,2021